Kauza “Papierik z Belize” pokračuje. O čom si s Matovičom pohovorili tajní?

    0
    Igor Matovič (Autor: SITA)

    Matovič hovoril o stretnutí s tajnými veľmi opatrne. „Boli tam, myslím, zástupca riaditeľa a riaditeľ odboru občianskych podaní,“ povedal včera. Kládli mu otázky a zapisovali niečo do počítača, opísal. „Neviem, či som podpisoval nejakú zápisnicu.“

    Detaily nechcel prezradiť

    Detaily nechcel prezradiť s vysvetlením, že nevie, či zákon umožňuje konkrétne informácie zverejniť. Hovorca SIS Branislav Zvara potvrdil, že Matoviča žiadali o pomoc v zmysle zákona. „Bol požiadaný o poskytnutie informácií, ktoré môžu prispieť k objasneniu skutočností dôležitých pre plnenie úloh ustanovených zákonom. Rozhodol sa tieto informácie poskytnúť.“ Dokumenty s údajnými dôkazmi, ktoré sa majú týkať nespresneného podozrivého verejného obstarávania na ministerstve vnútra, Matovič začiatkom septembra odovzdal polícii, prokuratúre aj Slovenskej informačnej službe.

    Šéf OľaNo vtedy tvrdil, že provízia z kšeftu podľa týchto dokumentov išla na účet schránkovej firmy v Belize, za ktorou údajne stojí premiér Robert Fico s manželkou Svetlanou. SIS sa najprv touto kauzou odmietla zaoberať s odôvodnením, že zo zákona nemôže nič vyšetrovať, lebo už dávno nefunguje na princípoch komunistickej ŠtB.

    - Reklama -