Ficov prístup zo sveta jašterov ovládajúcich dutú Zem. Blúzni o suverenite štátu?

    0
    Predseda vlády Robert Fico (Autor: SITA)

    „Nasledujúci komentár by mal mať v skutočnosti iba tri vety,“ začína Prokopčák. Prvou je podľa neho verejný sľub dodržiavať určité pravidlá, aj napriek ich dôsledkom.

    V druhej vete upresnil, že pravidlá sa musia dodržiavať aj keď sa nám nepáčia „mechanizmy z týchto pravidiel vyplývajúce“. A v tretej vete skonštatoval, že ak tieto pravidlá nie sme schopní dodržať, tak „sa stávame nedôveryhodným pokrytcom a je úplne jedno, že sme práve hlavná náhodná dejinná fluktuácia predstierajúca politiku v nejakej malej krajine“.

    Blúzni premiér o suverenite štátu?

    Postoj premiéra Fica k povinným utečeneckým kvótam je podľa Prokopčáka hlúpy. „Tvrdiť totiž, že si nenecháme diktovať silnejšou väčšinou a blúzniť pritom o suverenite štátu, je myšlienkový postup, ktorý patrí do sveta jašterov ovládajúcich dutú Zem,“ píše. „V čom je totiž suverenita štátu viac ako suverenita môjho kraja? Alebo môjho mesta, bytovky, vchodu, bytu či – nedajbože – mňa samotného?“ pýta sa. Dodal, že „potom môžeme rovno odmietnuť väčšinové výsledky akejkoľvek spoločenskej dohody len preto, že sa nám nepáčia“.

    Celý komentár si môžete prečítať TU


     

    - Reklama -