Problémy s utečencami v Chorvátsku sú čoraz väčšie. V Záhrebe zdemolovali hotel

    0

    Chorváti uvádzajú, že sú ochotní pomôcť so zvládnutím utečeneckej vlny, ale už teraz je v krajine 7 300 utečencov. Vláda uvádza, že takéto počty ešte dokáže zvládnuť, ale nedokáže sa už postarať o desaťtisíce ľudí. Už teraz sa totiž objavujú správy o tom, že sa situácia v Chorvátsku vyhrocuje. Portál HNonline.sk píše o tom, že utečenci v pohraničnej obci Tovarnik prelomili policajné barikády.

    V Záhrebe utečenci údajne zdemolovali hotel, pretože ich úrady nechcú pustiť ďalej, aby mohli pokračovať v ceste do Nemecka. Alarmujúca je správa chorvátskeho ministerstva zdravotníctva, ktoré predpokladá, že v priebehu nasledujúcich dvoch týždňov príde do krajiny približne 20 000 utečencov.

    Situácia na hraniciach medzi Srbskom a Maďarskom sa podľa živého webového spravodajstva portálu HNonline.sk už upokojila. Ešte ráno priniesol portál informácie o tom, že utečenci použili deti ako živé štíty. „Vyzbrojili sa kameňmi a tyčami … Je navyše smutné, že zneužili svoje deti ako živé štíty, a preto tiež boli niektoré pri strete s policou zranené,“ uviedol hovorca maďarskej vlády Zoltan Kovacs. Od hraníc začali utečencov prevážať do Chorvátska.

    Celý online prenos si môžete prečítať TU

    - Reklama -