Pápež? Pchá, najprv si ich pustíme domov a nakoniec nám zaberú krajinu, rozčúlila sa Zmajkovičová na migrantov

    0
    Renáta Zmajkovičová, poslankyňa NR SR (SMER-SD) (Autor: SITA)

    Poslankyňa Národnej rady za Smer Renáta Zmajkovičová, ktorá figurovala v neslávne známej kauze predraženého piešťanského CT-čka, sa tentoraz pustila do pápeža Františka. Prekáža jej totiž jeho vyhlásenie z ostatnej nedele, keď vyzval všetkých katolíkov k spolupatričnosti s utečencami. Po stretnutí s veriacimi na modlitbe Anjel Pána vyzval „farnosti, náboženské spoločenstvá, rehole a pútnické miesta v celej Európe“, aby prijali jednu rodinu utečencov. František sám pochádza z rodiny talianskych imigrantov.

    „Vyzvať na pomoc a stanoviť ´podmienky pre každú katolícku farnosť, komunitu, chrám, kostol, aby prijali aspoň jednu rodinu´ je pre mňa znamením, že niečo nefunguje. Pomoc je pomoc. Nie je to povinnosť. Je to slobodné rozhodnutie. Každý sa má slobodne rozhodnúť, či chce, môže a ako chce a ako môže pomáhať,“ nepáči sa Zmajkovičovej želanie Svätého otca.

    (Asi)milujú nás?

    Navyše si myslí, že utečenci tvoria veľkú komunitu. „Držia spolu a spolu chcú aj žiť. Predstava, že by jedna utečenecká rodina žila na farnosti bez možnosti dennodennej komunikácie s členmi väčšej komunity, nie je reálna,“ analyzuje a rečnícky sa pýta: „Prispôsobia sa našim zvyklostiam? Našej kultúre? Alebo my akceptujeme ich životný štýl a zvyklosti? Ak veľkoryso budeme akceptovať iné zvyklosti, ich zvyklosti a životný štýl, čo prinesie so sebou vytvorenie priestoru pre väčšie spoločenstvo, pre komunitu, ktorá má vlastné zvyklosti a nie je pripravená asimilovať sa do životného štýlu pomáhajúcich,“ dedukuje a to je podľa nej problém. „Pôjde o zaberanie územia našej krajiny,“ nešetrí v ostrých prejavoch.

    „Rizikom môže byť práve veľký počet členov takýchto komunít, ktorí po čase môžu získať prevahu nad pomáhajúcou komunitou. Podľa súčasnej legislatívy po piatich rokoch trvalého pobytu získavajú volebné právo. Otázkou je, či sme ako pomáhajúca komunita pripravení akceptovať aj takého dôsledky našej nezištnej pomoci,“ čím naráža na možnosť vzniku moslimských politických strán v budúcnosti.

    Zmajkovičová taktiež pre PL pripomenula, že sa stále zastáva premiéra Roberta Fica, ktorý sa vyslovil, že problém treba riešiť tam, kde vznikol. „Zákony platia pre všetkých. Nie je vyhlásený vojnový ani výnimočný stav, aby sme sa riadili inými štandardami v záujme bezpečnosti nášho štátu a jej obyvateľov,“ dodala a dala varovanie, že ak sa nebudú dodržiavať zákony a pravidlá, tak to „vedie k chaosu a anarchii a vytvára to neistotu, nestabilitu a oslabuje európske spoločenstvo v jeho základoch.“

    - Reklama -