Nová čínska zábavka: Video zobrazujúce vojnu ich krajiny s USA. Ako bude prebiehať?

    0
    Čínska vojenská prehliadka (Autor: SITA)
    Minulý štvrtok sa pri príležitosti 70 výročia ukončenia druhej svetovej vojny konala v Pekingu vojenská prehliadka, ktorá ukázala najmodernejšie zbrane vo výzbroji Čínskej ľudovodemokratickej armády. Tajomník čínskeho ministerstva zahraničných vecí sa v súvislosti s pripravovanou prehliadkou ešte pred mesiacom vyjadril, že cieľom nie je ukázať silu Číny, ale skôr „mierového ducha čínskeho ľudu.“
     
    Internetom sa však teraz šíri šesťminútové čínske video od neznámeho autora, ktoré ukazuje, ako by Čína vo vojne s USA rozdrvila veľmoc na druhej strane Pacifiku. Video začína prekvapivým americkým útokom na čínske pobrežné základne, potom však nasleduje rázna čínska odveta. Po tom, ako sa čínskemu letectvu a námorníctvu podarí zlikvidovať americkú letku a flotilu, pokračuje protiútok inváziou na nemenovaný ostrov. Podľa niektorých ide o Taiwan (nezávislý ostrovný štát a americký spojenec, ktorého nezávislosť Čína neuznáva), podľa iných o japonskú Okinavu. 
     
     
    „Agresor“, ktorý vojnu prekvapivým útokom proti Číne začne, nie je vo videu špecifikovaný. Podľa spravodajského portálu Vice News, ktorý na video upozornil, však o jeho identite niet pochýb. Čínske balistické strely totiž vo videu ničia americké stíhačky F-22, ako aj lietadlové lode triedy Nimitz. USA je v súčasnosti jedinou krajinou, ktorá týmito zbraňami disponuje. 
     
    - Reklama -