Robert Fico sa za jeden a pol mesiaca objavil v televíznom spravodajstve takmer 230-krát. Predsedníčka strany Šanca Eva Babitzová ani raz

    0
    Robert Fico, predseda vlády SR (Autor: SITA)

    Premiér sa v hlavných spravodajských reláciách slovenských televízií objavil 228-krát a dosiahol tak pomyselné víťazstvo, aj keď Medan.sk už nepíše o tom, či boli informácie spojené s Ficom pozitívne alebo negatívne. Rozhodujúci bol práve počet správ, v ktorých sa objavilo meno, vyjadrenie, citácia alebo parafráza daného politika. Spoločnosť NEWTON Media, ktorá spracúva pre politické strany štatistiky z médií, uviedla, že pri analýze mediálnych výstupov jednotlivých politikov nezarátali označenia ako ficovci, sulíkovci, matovičovci, Procházkova Sieť či Lipšicova NOVA.

    Druhé najskloňovanejšie meno v slovenskom televíznom spravodajstve v lete bolo meno Igora Matoviča, a to aj vďaka medializovanému škandálu okolo vyšetrovania jeho rodinnej firmy regionPRESS. Predsedovi hnutia OĽaNO pomohli k druhému miestu v rebríčku politikov najviac sledovaných televíziami aj jeho prekáračky s predsedom strany Sieť Radoslavom Procházkom,  ktorého Matovič v médiách vyzýval na transparentnejšie financovanie predvolebnej kampane strany Sieť.

    Spravodajské relácie najväčších slovenských televízií sledovali v lete pozorne aj vyjadrenia prezidenta Andreja Kisku, ktorý skončil na treťom mieste. Na obrazovkách mal v lete len o 5 výstupov menej ako Igor Matovič, ktorý sa od 1. júla do 15. augusta objavil v spravodajstvách 60-krát. Štvrté miesto v rebríčku politikov najviac sledovaných televíziami obsadil už spomínaný predseda strany Sieť Radoslav Procházka, ktorému dali televízie priestor 43-krát. Ani raz sa v hlavných spravodajských reláciách neobjavilo meno predsedníčky strany Šanca Evy Babitzovej.

    Spoločnosť NEWTON Media spracováva pre politické strany štatistiky a dodáva informácie o tom, aký priestor či medializáciu politické strany dosahujú. V danom období od 1. 7. 2015 do 15. 8. 2015 sledovala spoločnosť NEWTON Media tieto spravodajské relácie: Správy RTVS o 16.00 h, Správy RTVS o 19.00 h, Noviny TV JOJ o 12.00 h, Noviny TV JOJ o 17.00 h, Noviny TV JOJ o 19.30 h, Krimi Noviny, Televízne noviny TV Markíza o 17.00 h, Televízne noviny TV Markíza o 19.00 h, Hlavné správy TA3 o 12.00 h, Hlavné správy TA3 o 18.30 h.

    Koľko priestoru dostali politici v jednotlivých televíziách si môžete prečítať TU

    - Reklama -