Sprivatizoval si Smer oslavy SNP? Pýta sa hnutie SEN na sociálnej sieti

0
Politológ, pedagóg, historik a bývalý rektor Akadémie Médií Eduard Chmelár (Autor: SITA)

Eduard Chmelár prišiel do Skýcova na osobné pozvanie starostu obce. Napriek tomu sa predseda vznikajúceho hnutia SEN nedostal k slovu. Ešte horšie ako v Skýcove dopadol Chmelár v neďalekom Zlatne, kde sa opäť nedostal k rečníckemu pultu. Podľa facebookového statusu hnutia SEN je paradoxné, že mali v Zlatne okrem premiéra Roberta Fica možnosť prehovoriť aj predstavitelia Slovenskej národnej strany, ktorá podľa vedenia hnutia SEN „uráža pamiatku povstania (SNP) uctievaním vojnového štátu Jozefa Tisa“. Starosta Zlatna Chmelárovi odkázal, že pre neho už nezostalo miesto.

Hnutie SEN považuje takéto správanie starostov obcí za škandalózne a vidí za tým nátlak vládneho Smeru. „Považujeme za škandalózne, ak si vládna strana (v radoch ktorej sú aj poslanci obhajujúci Tisov režim) privatizuje oslavy SNP a pred spoluprácou s autentickou zelenou ľavicou uprednostňuje kolaboráciu s neoľudákmi a nacionalistami. Na druhej strane je to pre metódy tejto strany príznačné. Sociálno-ekologické hnutie SEN nebude pestovať podobnú konfrontačnú politiku a bude sa venovať konštruktívnemu rozvoju svojich politických cieľov,“ píše hnutie SEN na svojom facebookovom profile.

Predsedovi a zakladateľovi hnutia SEN sa na oslavách SNP v Skýcove a Zlatne síce nepodarilo prehovoriť, ale napriek tomu sa stretol s bežnými ľuďmi a svoje rozhorčenie vyjadril aj na sociálnej sieti. Na Facebooku sa pod statusom, ktorý obviňuje vládnu stranu z privatizácie SNP, rozbehla pomerne živá diskusia. Kým časť používateľov sa zastáva Chmelára, druhá v tom vidí akúsi vypočítavosť malého vznikajúceho hnutia, ktoré chce na seba iba upozorniť pred voľbami.

Facebookový profil hnutia SEN si môžete pozrieť TU

- Reklama -