Terorizmus, migrácia, bezpečnostná agenda či kolektívna obrana. To sú témy, ktoré ovládli konferenciu s názvom Mladí lídri pre Európu zajtrajška

    0
    Islamský štát (Autor: repro youtube, mg)

    Konferencia bude trvať do piatku 14. augusta. Počas týždňa účastníci navštívia aj Budapešť, kde si vypočujú prednášku o maďarskej zahraničnej politike, ale aj ideológii a pravicovom extrémizme v Maďarsku. Na Slovensku sa budú venovať našej histórii, politike a spoločnosti, mediálnej scéne, migrácii, integrácii Rómov, ale aj prioritám slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie.

    Projekt organizuje občianske združenie For Tomorrow´s Europe (Pre Európu zajtrajška) v spolupráci s Mestským parlamentom mladých a aj ID Space Teamom. Hlavnými sponzormi sú Veľvyslanectvo Spojených štátov amerických v Bratislave, Magistrát hlavného mesta Slovenska Bratislavy ale aj firma Pixel Federation. Záštitu nad druhým ročníkom YLTE prevzal prezident SR Andrej Kiska a primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Tento rok okrem YLTE konferencie organizujú aj prvý ročník Young Journalists for Tomorrow´s Europe (Mladí novinári pre Európu zajtrajška).

    - Reklama -