Martin Klus: Viete, čo majú spoločné Vladimir Putin, utečenci a grécka kríza?

0
Martin Klus, tímlíder strany SaS pre Zahraničnú politiku a politický systém (Autor: SITA)

Značná časť slovenskej verejnosti venovala vojne na Ukrajine adekvátnu pozornosť. Je to pochopiteľné, keďže je to jedna z našich susedných krajín. Paradoxom je, že i napriek dennému umieraniu civilistov a vojakov na východe Ukrajiny, pre slovenskú verejnosť tento konflikt akosi prestal existovať.

Konflikt na Ukrajine už nie je zaujímavý

„Skutočná mediálna i spoločenská pozornosť sa presmerovala na celkom nové a, bohužiaľ, ďaleko bezprostrednejšie problémy. Veď stovky či tisícky utečencov, z ktorých viacerí môžu byť aj veľmi nebezpeční, valiacich sa na Slovensko, či bankrotujúca krajina eurozóny, ktorá všetkých Slovákov môže stáť až miliardy eur, sú predsa po takom čase oveľa zaujímavejšie témy,“ píše Martin Klus.

Komu to vyhovuje?

Tímlíder SaS pre zahraničnú politiku a politický systém uviedol ako príklad situáciu ohľadom zostreleného lietadla Malaysia Airlines, letu MH17. „Jeho smutné prvé výročie sme si pripomínali akurát v čase kľúčových rokovaní gréckeho parlamentu o podmienkach tretieho balíka pomoci pre túto krajinu. Je zrejmé, ktorá z týchto udalostí dostala prednosť,“ uvádza na svojom blogu. „A keďže časť vyšetrovacieho spisu jasne naznačuje, že dôkazy zostrelenia lietadla ukazujú na proruských povstalcov na Ukrajine, tak je aj zrejmé, komu takýto stav vyhovuje,“ uvažuje Martin Klus.

Celý blog Martina Klusa si môžete prečítať TU

- Reklama -