Prezidenta Kisku sklamali vlastní občania. Čiastočne vraj rezignovali na možnosť zmeny k lepšiemu

    0
    Prezident SR Andrej Kiska (Autor: sita)

    „Pred rokom som v inauguračnom prejave povedal, že väčšina ľudí u nás sa necíti byť súčasťou úspešného Slovenska. Od tej doby sa veľa nezmenilo. Akoby na našu krajinu doľahla únava, v časti spoločnosti až rezignácia. Ľudia ešte stále chodia voliť, ale prechovávajú len malú vieru, že sa u nás niečo pohne skutočne významne,“ uviedol Kiska. Spoločnosť sa podľa jeho slov ocitla v kritickej dobe na to, aby obnovila dôveru občanov vo svoj štát.

    Prezident zároveň kritizoval pomery v zdravotníctve. „Bez poriadku a transparentnosti nebude lepšie fungovať žiaden systém,“ povedal. Dodal, že množstvo systémových zmien v tejto oblasti sa doposiaľ nepodarilo uviesť do praxe a že štát ani nepresadil opatrenia, ktoré by napríklad vylučovali pochybnosti pri nákupoch zdravotníckej techniky za štátne peniaze.

    Kiska zložil prezidentský sľub v polovici júna minulého roka, predtým vo vysokej politike nepôsobil. V priamej voľbe hlavy štátu Kiska ako občiansky kandidát porazil úradujúceho premiéra Roberta Fica.

    autor: vam, ČTK

    - Reklama -