Ford investuje v Južnej Afrike miliardu dolárov

0
Ford Ranger Tremor. Foto: netcarshow.com

Americká automobilka Ford investuje do svojich prevádzok v Južnej Afrike viac než miliardu dolárov. Uviedla to v utorok automobilka s tým, že časť financií plánuje použiť na zvýšenie produkcie pikapov Ranger.

Spoločnosť investuje v Južnej Afrike celkovo 1,05 miliardy USD (868,92 milióna eur). Kapacita Fordu by sa tak v krajine mala zvýšiť z terajších 168 000 na 200 000 áut, povedal Andrea Cavallaro, prevádzkový riaditeľ zahraničnej divízie Fordu International Markets Group. “Je to najväčšia investícia Fordu v Južnej Afrike a jedna z najväčších v automobilovom priemysle v krajine,” dodal Cavallaro po oznámení zámerov Fordu.

Z celkovej investície viac než 680 miliónov USD použije Ford na modernizáciu technológií a nové zariadenia v závode v Silvertone, okrajovej štvrti Pretórie. Zvýšená produkcia umožní vytvoriť 1200 nových pracovných miest, čím počet zamestnancov Fordu dosiahne 5500.

Navyše zvyšné financie pôjdu do podpory dodávateľských sietí, v rámci ktorých investícia vytvorí ďalších 10 000 pracovných miest. Cavallaro zároveň dodal, že cieľom Fordu je, aby závod v Silvertone bol už v roku 2024 energeticky sebestačný a uhlíkovo neutrálny.

- Reklama -