Ak Kollár nevyzve mužov na Slovensku, aby v živote nebili ženy, OĽaNO zahlasuje za jeho odvolanie (video)

0

2.7.2023 (SITA.sk) –
aktualizované 30. júna, 15:45

Ak sa Boris Kollár (Sme rodina) do hlasovania o jeho odvolaní verejne neospravedlní za šírenie toho, že je správne biť ženy, ak má muž príčinu, a ak verejne nevyzve všetkých mužov na Slovensku, aby v živote nebili ženy bez ohľadu na to, či majú, alebo nemajú príčinu, tak bude Igor Matovič (OĽaNO a priatelia) hlasovať za odvolanie Kollára z funkcie predsedu Národnej rady SR.

Matovič to uviedol na piatkovej tlačovej besede s tým, že je nemožné tolerovať, aby druhý najvyšší ústavný činiteľ dnes opakovane hovoril, že bude biť ženu, ak mu k tomu dá dôvod.

„V tomto prípade legitimizujeme násilie páchané na ženách. Bez ohľadu na príčinu by chlapi nikdy nemali biť ženu. Chcem ponúknuť Kollárovi cestu, ako získať môj hlas. Možno mu na tom nezáleží, ale ak mu na tom záleží, tak chcem od neho len jedno chlapské gesto. Ospravedlniť sa, povedať verejne ‚mýlil som sa, nikdy nebudem biť ženy a vyzývam ostatných mužov, aby to nikdy nerobili‘,” vyhlásil Matovič.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Nestačí, aby sa Boris Kollár ospravedlnil. Musí vyvodiť zodpovednosť. Uviedla volebná líderka strany Demokrati Andrea Letanovská s tým, že väčšina obyvateľov Slovenska súhlasí, aby bol Kollár odvolaný z funkcie predsedu Národnej rady SR.

Ako uviedla Letanovská, víta iniciatívu predsedu hnutia OĽaNO a priatelia Igora Matoviča, ktorý vyzval Kollára, aby sa ospravedlnil a vyzval všetkých mužov, aby nikdy nebili ženy. Podľa Letanovskej však ospravedlnenie nestačí.

V utorok na mimoriadnej schôdzi sa ukáže, či sa Kollárovi násilie, ku ktorému sa priznal a neospravedlnil prepečie, alebo mu povieme jasné nie. Hodnoty sú pre voličov prednejšie,” vyhlásila Letanovská a dodala, že na mimoriadnej schôdzi parlamentu v utorok 4. júla sa rozhodne o tom, aký signál bude vyslaný.

„Či budeme ďalej tolerovať násilie na ženách, alebo tomu povieme rázne nie,” dodala Letanovská a vyzvala poslancov, aby rozhodli správne a konali ako ľudia, nie ako politici.

Viac k témam: Mimoriadna schôdza parlamentu, Násilie na ženách, Odvolanie z funkcie, Predseda NR SR, výzva na ospravedlnenie
Zdroj: SITA.sk – Ak Kollár nevyzve mužov na Slovensku, aby v živote nebili ženy, OĽaNO zahlasuje za jeho odvolanie (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -