Ódor poďakoval hasičom pomáhajúcim počas povodní v Taliansku, šíria dobré meno našej krajiny

0

6.6.2023 (SITA.sk) – Predseda vlády Ľudovít Ódor v utorok prijal tím slovenských hasičov a záchranárov, ktorí pomáhali pri odstraňovaní následkov povodní na severe Talianska.

Pomoc aj za hranicami

Ako informoval Úrad vlády SR, premiér si nesmierne váži, že sa bez váhania rozhodli pomáhať aj za hranicami Slovenska.

„Keď Taliansko zasiahli silné povodne, preukázali ste vysokú mieru profesionality, efektivity a odborných zručností. Aj vďaka vám sa situáciu v zasiahnutých regiónoch podarilo stabilizovať,“ uviedol Ódor.

Pripomenul, že prácu hasičov ocenili nielen miestni obyvatelia, ale aj predstavitelia Talianska či Európskej únie.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

„A hoci je zrejmé, že svoju robotu nevykonávate pre medzinárodnú prestíž, veľkou mierou prispievate k šíreniu dobrého mena našej krajiny,“ doplnil premiér.

Medzinárodné operácie

Podľa slov predsedu vlády bude vzhľadom na rozsah živelných udalostí, ktoré v ostatných rokoch sužujú Európu, potrebné čoraz viac sa zapájať aj do medzinárodných operácií na území toho ktorého štátu.

„Naši hasiči a záchranári sa už v minulosti osvedčili pri hasení požiarov v Grécku, pri odstraňovaní následkov ničivého tornáda v Česku či pri hľadaní osôb v zemetrasením zničenom regióne v Turecku. Žiaľ, nikdy nevieme, kedy a kde živel udrie, a preto musíme byť pripravení,” skonštatoval Ódor.

Slovenský tím hasičov v Taliansku zasahoval od 21. mája do 3. júna. V nepretržitom nasadení s pomocou veľkokapacitných čerpadiel pomáhali odstraňovať vodu zo zatopených oblastí v Ravenne a Conselice.

Viac k témam: Hasiči, Predseda vlády
Zdroj: SITA.sk – Ódor poďakoval hasičom pomáhajúcim počas povodní v Taliansku, šíria dobré meno našej krajiny © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -