Banskobystrická radnica privíta Nový rok bez ohňostroja, o jeho zrušení rozhodli poslanci z ekologických dôvodov

0

31.12.2022 V meste pod Urpínom bude uvítanie nového roka bez pôvodne naplánovaného pyromuzikálneho ohňostroja.

Ako informovala hovorkyňa primátora Banskej Bystrice Dominika Adamovičová, o jeho zrušení z ekologických dôvodov rozhodli na decembrovom rokovaní poslanci mestského zastupiteľstva.

Diskotéka potrvá do 1:30

Napriek tomu Banskobystričanov a návštevníkov mesta čaká zaujímavý silvestrovský aj novoročný program.

Program sa začne na Silvestra 31. decembra na Námestí SNP o 22:30 koncertom slovenskej skupiny Puding pani Elvisovej. Pokračovať bude vystúpením Dua Kyselí Krastafci, ktoré ju vystrieda 20 minút pred polnocou.

„Pomocou veľkoplošnej obrazovky odpočítame posledné sekundy starého roka a po polnoci sa DJ Adžarv postará o zábavu najznámejšími oldies hitmi,“ popísala hovorkyňa s tým, že diskotéka pod holým nebom potrvá zhruba do 1:30.

Nasvietia najvyššiu budovu

Slávnostný novoročný program odštartuje 1. januára 2023 o 16:00 koncertom slovenskej speváčky Simy Magušinovej a obyvateľom mesta sa prihovorí primátor Banskej Bystrice Ján Nosko.

Pri príležitosti 30. výročia vzniku Slovenskej republiky o 17:00 nasvietia najvyššiu budovu v Banskej Bystrici – Europa Business Center.

Viac k témam: Nový rok, Ohňostroj, Silvester
Zdroj: Webnoviny.sk – Banskobystrická radnica privíta Nový rok bez ohňostroja, o jeho zrušení rozhodli poslanci z ekologických dôvodov © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -