Vláda chce podnikateľov stimulovať k investíciám aj napriek energetickej kríze, podmienky investičnej pomoci sa zmiernia

0

31.12.2022 Štát dočasne zmierni vybrané podmienky na poskytnutie regionálnej investičnej pomoci. Vláda vo štvrtok s pripomienkou schválila predmetné nariadenie. Reaguje ním na energetickú krízu.

Jedným z jej negatívnych dôsledkov je totiž aj znížená schopnosť podnikateľov realizovať nové investície, prípadne ich zvýšená opatrnosť v oblasti nových investičných aktivít. Zmeny budú platiť od začiatku budúceho roku.

„Ambíciou nie je poskytnutie podpory nad rámec iných opatrení vlády prijatých, respektíve plánovaných v súvislosti s energetickou krízou, ale výlučne stimulácia podnikateľov k realizácii nových investícií počas trvania energetickej krízy, respektíve jej negatívnych dôsledkov. Navrhované zmeny prispejú k podpore hospodárskeho rozvoja v súvislosti s ozdravením ekonomiky,” zdôvodňuje zmenu Ministerstvo hospodárstva SR.

V tejto súvislosti sa taktiež dočasne upúšťa od delenia investičných zámerov na zámery realizované v prioritnej oblasti priemyselnej výroby, technologických centier a centier podnikových služieb a zámery realizované v ostatných, teda neprioritných oblastiach.

Pri posudzovaní regionálneho prínosu investičného zámeru sa po novom bude hľadieť na všetky zámery ako by boli realizované v prioritnej oblasti.

Viac k témam: energetická kríza, investičná pomoc, Investičné stimuly
Zdroj: Webnoviny.sk – Vláda chce podnikateľov stimulovať k investíciám aj napriek energetickej kríze, podmienky investičnej pomoci sa zmiernia © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -