Vlhová skončila v slalome na svahu v Semmeringu štvrtá, preteky opäť ovládla Američanka Shiffrinová

    0

    31.12.2022
    aktualizované 29. decembra 19:49

    Slovenská reprezentantka Petra Vlhová obsadila štvrtú priečku vo štvrtkovom slalome na pretekoch Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v rakúskom Semmeringu.

    Dvadsaťsedemročná Liptáčka bola po prvej jazde piata s mankom 1,01 sekundy za líderkou Američankou Mikaelou Shiffrinovou, v súčte dvoch jázd za ňou zaostala o 76 stotín sekundy.

    Shiffrinovej hetrik v Semmeringu

    Po prvej jazde boli pred 27-ročnou Liptáčkou len Shiffrinová, Švédka Anna Swennová Larssonová, ďalšia americká reprezentantka Paula Moltzanová a Nemka Lena Dürrová.

    Pred Vlhovú sa v celkovom poradí dostali obe Američanky aj Nemka, Švédka však spravila chybu a skončila šiesta.

    Shiffrinová v Semmeringu ovládla dva obrovské slalomy v utorok aj v stredu, vo štvrtok skompletizovala víťazný hetrik v tomto stredisku.

    Američanka si upevnila pot líderky celkového poradia SP a na čele hodnotenia disciplíny sa odpútala od Švajčiarky Wendy Holdenerovej.

    Dve víťazstvá od Vonnovej

    Shiffrinová si vo štvrtok pripísala jubilejný 80. triumf v seriáli a len dve prvenstvá ju delia od ženského maxima krajanky Lindsey Vonnovej a šesť víťazstiev od absolútneho rekordu Švéda Ingemara Stenmarka.

    “Nebolo to najlepšie, nešla som moju jazdu. Trochu som sa trápila. Snažila som sa, ale nakoniec je z toho piate miesto. Boli tam zmeny rytmu, ale trať bola dobrá, aj podmienky. Bolo však treba ísť do toho trochu inak,” hovorila Vlhová po prvom kole.

    Štvrtkový slalom v Semmeringu sa konal na deň presne po desiatich rokoch od jej debutu v SP v tomto stredisku. Práve 29. decembra v roku 2012 absolvovala Liptáčka prvý slalom SP a skončila v ňom jedenásta, zvíťazila vtedy Veronika Velez Zuzulová.

    Vlhová mala zdravotné problémy

    Tohtoročnú výkonnosť Vlhovej v Semmeringu výrazne poznačili zdravotné problémy, ktorými si prechádza od soboty. Odobrali jej mnoho síl, čo malo vplyv aj na jej účinkovanie na svahu.

    “Mrzí ma to, lebo som chcela byť na pódiu pred toľkými fanúšikmi zo Slovenska. Dala som do toho všetko, ale baby boli lepšie. V druhom kole som sa snažila ísť plynulejšie ako v prvom kole, no trať už bola trochu rozbitejšia. Štvrté miesto mrzí, ale je to takto. Celkovo som šťastná za výsledky zo Semmeringu, pretože počas Vianoc som si myslela, že tu ani nebudem štartovať. Stále chcem byť najlepšia, túžim po ďalších víťazstvách, ale nejde to tak ľahko,” zhodnotila Vlhová do mikrofónu RTVS a doplnila: “Rok 2022 bol úžasný, najlepší v mojej kariére. Stala som sa olympijskou víťazkou, o čom som snívala odmalička. To mi už nik nevezme. A. boli tam aj ďalšie krásne okamihy.”

    Viac k témam: Semmering, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní 2022/2023
    Zdroj: Webnoviny.sk – Vlhová skončila v slalome na svahu v Semmeringu štvrtá, preteky opäť ovládla Američanka Shiffrinová © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -