Nový primátor Róbert Gašparík začne úradovať so základným platom, predložený návrh na 30-percentné navýšenie neprešiel

0

29.11.2022 Novozvolený primátor Bánoviec nad Bebravou Róbert Gašparík bude na začiatku svojho úradovania poberať základný mesačný plat vo výške 3 403 eur.

Na dnešnom ustanovujúcom rokovaní mestského zastupiteľstva bol síce základného primátorského platu, za ktorý však hlasovalo len deväť poslancov, čo na schválenie nestačilo.

Verí v spoluprácu s poslancami

Primátorské insígnie si prevzal Gašparík z rúk Rudolfy Novotnej, ktorá sa po štvorročnom pôsobení na bánovskej radnici už o dôveru voličov neuchádzala.

Mnohé plány, s ktorými jednotliví poslanci vstupovali do kampane, sa navzájom prekrývajú, alebo sú dokonca totožné. Verím, že to nám dáva veľkú nádej k tomu, že pri našej spoločnej práci budeme schopní pri riešení úloh nájsť široký konsenzus a že sa budeme vedieť na mnohých veciach zhodnúť,” poznamenal vo svojom úvodnom príhovore Gašparík.

Poslanecký zbor v ženskej väčšine

Počas ustanovujúceho rokovania zároveň ohlásil, že vo funkcii viceprimátorky bude aj v tomto volebnom období pokračovať Mária Hajšová. Bývalá primátorka Rudolfa Novotná bude pôsobiť ako poslankyňa v mestskom zastupiteľstve spolu s ďalšími desiatimi ženami. Predstaviteľky nežného pohlavia sú tak v 19-člennom poslaneckom zbore vo väčšine.

Z pohľadu rozloženia politických síl budú v mestskom zastupiteľstva dominovať nezávislí kandidáti, ktorých je 14 a dopĺňa ich pätica poslancov za stranu Hlas-SD. Zaujímavosťou je, že poslanecké mandáty získali až štyria zo šiestich Gašparíkových protikandidátov v primátorských voľbách.

Viac k témam: Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 na Slovensku, Primátor
Zdroj: Webnoviny.sk – Nový primátor Róbert Gašparík začne úradovať so základným platom, predložený návrh na 30-percentné navýšenie neprešiel © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -