Prezidentka podpísala novely zákona o službách zamestnanosti, zlepšiť by sa mali podmienky pre zamestnávanie ľudí so ZŤP

    0

    29.11.2022 Prezidentka SR Zuzana Čaputová podpísala novelu zákona o službách zamestnanosti, ktorou sa majú zlepšiť podmienky pre zamestnávanie osôb so zdravotným postihnutím v chránených dielňach a chránených pracoviskách. Novela zákona, ktorú do parlamentu predložila poslankyňa Jana Žitňanská (Za ľudí), upravuje fungovanie chránených dielní tak, aby boli flexibilnejšie.

    Druhou novelou zákona o službách zamestnanosti od poslankyne Žitňanskej, ktorú taktiež podpísala prezidentka Čaputová, sa má posilniť zamestnanosť osôb so zdravotným postihnutím.

    Zamestnávateľovi sa dá možnosť plniť povinnosť zamestnávať občanov so zdravotným postihnutím vo výške povinného podielu aj zadaním zákazky vhodnej na zamestnávanie občanov so zdravotným postihnutím alebo zadaním zákazky občanovi so zdravotným postihnutím, ktorý prevádzkuje alebo vykonáva samostatnú zárobkovú činnosť.

    Viac k témam: Novela zákona o službách zamestnanosti, Pracovné podmienky, Zdravotne postihnutí
    Zdroj: Webnoviny.sk – Prezidentka podpísala novely zákona o službách zamestnanosti, zlepšiť by sa mali podmienky pre zamestnávanie ľudí so ZŤP © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -