Novou primátorkou Žarnovice bude štvornásobná viceprimátorka Alena Kazimírová, plánuje pokračovať v začatých projektoch

0

3.11.2022 Novou primátorkou Žarnovice bude Alena Kazimírová (NEKA), ktorá doterajšie štyri volebné obdobia pôsobila na pozícii viceprimátorky. Zastupovala primátora Kamila Danka, ktorý sa rozhodol skončiť v komunálnej politike, ale bude ešte pôsobiť v regióne, lebo sa mu podarilo obhájiť post poslanca Banskobystrického samosprávneho kraja za koalíciu strán Smer-SD a Republika.

Získala nadpolovičnú väčšinu

Kazimírová bola jedinou kandidujúcou ženou v komunálnych voľbách a spomedzi piatich uchádzačov vyhrala, pričom získala 1 286 hlasov (52,72 %).

Doterajšia viceprimátorka bola pri všetkých dobrých projektoch, ktoré primátor rozbehol, a chce v nich pokračovať.

Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 na Slovensku

Ide hlavne o kaštieľ, ktorý je pýchou Žarnovice. Zvonka je to upravené, ale zvnútra ešte nie, tak v tom chcem pokračovať,“ uviedla Kazimírová s tým, že všetko záleží od finančných prostriedkov, ktoré ovplyvňujú aj stúpajúce náklady za energie.

Napríklad v roku 2019 sme platili za plyn zálohové platby okolo 980 eur a tento rok od marca platíme 4 400 eur každý mesiac,“ doplnila.

V pláne sú malé aj veľké projekty

Mám predstavy aj o takých menších projektoch, ktoré nebudú stáť veľa peňazí, ale ľudia to chcú, ako napríklad doplnenie detských ihrísk. Bude to všetko záležať aj od poslancov, aby sme našli spoločnú cestu a robili pre občanov a pre mesto,“ dodala víťazka volieb v Žarnovici.

Rozpočet na budúci rok plánuje prerokovať Kazimírová s doterajším primátorom skôr, ako jej odovzdá funkciu.

Následne po ustanovujúcom zastupiteľstve by som to chcela prekonzultovať s poslancami nového zastupiteľstva,“ popísala svoje kroky k rozpočtu novozvolená primátorka.

Mestské zastupiteľstvo v Žarnovici má 13 poslancov, pričom osem z nich je nezávislých, traja zastupujú stranu Smer-SD, jeden Hlas-SD a jeden Kresťanskodemokratické hnutie. 

Zobraziť fotogalériu k článku:
Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 (fotografie)

Viac k témam: Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Novou primátorkou Žarnovice bude štvornásobná viceprimátorka Alena Kazimírová, plánuje pokračovať v začatých projektoch © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -