Prezidentka Čaputová sa vyjadrila k výsledkom volieb aj k dôležitému odkazu

0

2.11.2022 Voľby ukázali, že ľudia chápu dôležitosť úlohy samospráv, vo väčšine prípadov potvrdili vo funkciách práve tých, ktorí ich previedli krízami uplynulých rokov a znova im vyjadrili dôveru. Napísala prezidentka SR Zuzana Čaputová na sociálnej sieti.

Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 na Slovensku

Za dôležitý odkaz prezidentka považuje, že si občania zvolili skúsených a demokratických kandidátov a vo väčšine odmietli populizmus i extrémizmus.

„Gratulujem novozvoleným županom a županke, primátorkám a primátorom, starostkám a starostom, poslankyniam a poslancom krajských, mestských a miestnych samospráv,” uviedla Čaputová. Taktiež poďakovala všetkým tým, ktorí využili svoje volebné právo a postarali sa o slušnú volebnú účasť.

„Samosprávy majú v rukách veľa oblastí, ktorými zlepšujú každodennú kvalitu nášho života. Držím im palce, aby tieto a ďalšie výzvy, ktoré na nich v náročných časoch čakajú, zvládli čo najlepšie a naplnili očakávania občanov,” uzavrela prezidentka.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 (fotografie)

Viac k témam: Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezidentka Čaputová sa vyjadrila k výsledkom volieb aj k dôležitému odkazu © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -