Kávecká z OĽaNO v komunálnych voľbách pohorela, voliči poslankyni nastavili zrkadlo po obvineniach z machinácií

0

2.11.2022 Poslankyňa Národnej rady SR Monika Kavecká (OĽaNO) po dvoch volebných obdobiach končí vo funkcii starostky obce Kunerad v okrese Žilina. V sobotných starostovských voľbách získala v konkurencii ďalších troch protikandidátov 174 hlasov a o 67 hlasov zaostala za víťazným Miroslavom Kudelom.

Kaveckej hrozila strata starostovskej funkcie už pred dvoma rokmi, keď Kuneradčania v miestnom referende hlasovali o jej odvolaní. Vtedy však účasť dosiahla len necelých 39 percent a referendum nebolo platné. Tentoraz k volebným urnám pristúpilo až takmer 80 percent voličov, z 811 zapísaných voličov ich 633 odovzdalo platný hlasovací lístok.

Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 na Slovensku

Víťaz volieb Miroslav Kudela doteraz pôsobil ako poslanec mestského zastupiteľstva a o dôveru voličov sa uchádzal ako kandidát trojkoalície Smer-SD, Slovenská národná strana, Hlas-SD. Vo voľbách získal 241 hlasov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 (fotografie)

Viac k témam: Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Kávecká z OĽaNO v komunálnych voľbách pohorela, voliči poslankyni nastavili zrkadlo po obvineniach z machinácií © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -