Rusi bombardovali Kyjev a niektoré časti Ukrajiny, viaceré mestá ostali bez vody a elektriny

0

2.11.2022
aktualizované 31. októbra 16:37

Kyjev a ďalšie časti Ukrajiny v pondelok ráno čelili čerstvým ruským útokom. Informujú o tom spravodajské portály Sky News a CNN. V Kyjeve svedkovia hovoria o najmenej 10 výbuchoch.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Starosta Vitalij Kličko v pondelok na komunikačnej platforme Telegram napísal, že časti mesta sú po zásahu zariadení kritickej infraštruktúry bez elektriny a vody. Neskôr uviedol, že zasiahnuté energetické zariadenie poskytovalo elektrinu pre 350-tisíc bytov a príslušné zložky pracujú na jej obnovení.

Strely zasiahli viaceré časti Ukrajiny

Dve strely zasiahli kritickú infraštruktúru aj v Charkove, oznámil tamojší starosta Ihor Terechov. Šéf regionálnej vojenskej správy v Čerkaskej oblasti Ihor Taburec zas informoval, že po zásahu kritickej infraštruktúry sú časti oblasti bez elektriny.

Ruské útoky hlásia aj zo Zaporožskej, Vinnyckej, Dnipropetrovskej, Ľvovskej či Kirovohradskej oblasti.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Hlásia aj niekoľko zranených

V dôsledku ranných útokov na Ukrajinu bolo zatiaľ hlásených trinásť zranených. Informuje o tom portál Ukrajinská pravda s odvolaním sa na šéfa ukrajinskej národnej polície Ihora Klymenka.

„V dôsledku dnešných útokov Ruskej federácie vieme do tejto chvíle o 13 zranených ľuďoch,“ vyjadril sa Klymenko v živom vysielaní.

Ruské jednotky sa opäť zamerali najmä na energetickú infraštruktúru. Protivzdušná obrana síce zostrelila 44 rakiet, no 18 cieľov v desiatich oblastiach, väčšinou energetických zariadení, bolo poškodených.

Viac k témam: bombardovanie, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusi bombardovali Kyjev a niektoré časti Ukrajiny, viaceré mestá ostali bez vody a elektriny © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -