Pri Tovarnom došlo k tragickej dopravnej nehode, zrážku dvoch nákladných áut neprežil jeden z vodičov (foto)

0

3.7.2022 Tragická dopravná nehoda sa stala vo štvrtok na križovatke cesty II/548 pri obci Tovarné (okres Vranov nad Topľou). Ako informuje prešovská krajská polícia na sociálnej sieti, zrážku dvoch áut neprežil vodič jedného z nich.

Ďalšie osoby, ktoré sa pri nehode zranili, previezli do nemocnice. „Okolnosti a príčiny dopravnej nehody sú predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ uviedla polícia, ktorá začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Vodič nedal prednosť druhému

Obeťou havárie bol 67-ročný vodič nákladného vozidla. Ako informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová, nebohý vodič jazdil po vedľajšej ceste, pričom pri prejazde križovatkou nedal prednosť v jazde 59-ročnému vodičovi, jazdiacemu taktiež na nákladnom motorovom vozidle. Starší vodič ťažkým zraneniam po zrážke na mieste podľahol.

Spolujazdkyňa sa zranila ťažko

Vodič druhého vozidla utrpel ľahké zranenia, no jeho spolujazdkyňa skončila s ťažkými zraneniami. „Dychová skúška u mladšieho vodiča mala výsledok negatívny,“ doplnila Ligdayová.

Na vozidlách podľa nej vznikla predbežná škoda približne 18-tisíc eur. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia ako aj pre prečin ublíženia na zdraví.

„Polícia presné okolnosti za akých došlo k tejto tragickej udalosti vyšetruje,“ doplnila policajná hovorkyňa.

Viac k témam: Tragická dopravná nehoda
Zdroj: Webnoviny.sk – Pri Tovarnom došlo k tragickej dopravnej nehode, zrážku dvoch nákladných áut neprežil jeden z vodičov (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -