Špecialisti z Danone vyvinuli nové dojčenské mlieko pre deti narodené cisárskym rezom

0

25.5.2022 Až 3 z 10 detí sa v EÚ narodia cisárskym rezom. Dáta potvrdzujú, že deti narodené sekciou môžu mať iné zloženie črevnej mikrobioty ako bábätká narodené prirodzenou cestou. Značka Nutricia pre tieto deti vyvinula špeciálnu receptúru dojčenského mlieka Nutrilon 2 Profutura CESARBiotikTM pre prípady, kedy dojčenie nie je možné.

“Sme si plne vedomí, že materské mlieko je najdôležitejšou a najlepšou výživou, ktorú môže dojča dostať. Zásadnú úlohu zohráva nielen v rozvoji zdravej črevnej mikrobioty a imunitného systému, ale aj z nutričných dôvodov nevyhnutných pre zdravý rast a vývoj dieťaťa. Pôrod cisárskym rezom však môže potenciálne viesť k problémom s dojčením. Býva často spojený s neskorším nástupom laktácie, problémovým dojčením alebo jeho predčasným ukončením. Sme radi, že sme využili náš viac ako 50 ročný výskum zameraný na materské mlieko, a predstavili rodičom a ich deťom novinku, ktorá je im k dispozícii na základe odporúčania pediatra v prípade, že dojčenie nie je možné,” uvádza k novinke Monika Žiláková, Medical Marketing manažér v Danone pre Českú a Slovensku republiku.

MUDr. Jana Nikolinyová, PhD. neonatologička, vysvetľuje: “Na rozdiel od relatívne stabilnej črevnej mikrobioty dospelých, vyvíjajúca sa črevná mikrobiota novorodencov vykazuje vyššiu plasticitu a adaptabilitu. Za najvýznamnejší faktor, ktorý ovplyvňuje vytvorenie počiatočnej novorodeneckej črevnej mikrobioty je považovaný spôsob pôrodu. U výhradne dojčených, zdravých novorodencov, porodených vaginálne, dominuje v črevnom trakte populácia bifidobaktérií, ktorá predstavuje
Až 90 % celkovej črevnej mikrobioty. Pri pôrode cisárskym rezom nedochádza ku kontaktu novorodenca s materskými mikroorganizmami v pôrodných cestách, čím je znemožnený prenos zdraviu prospešných materských mikroorganizmov na novorodenca. Narušená črevná mikrobiota novorodencov po cisárskom reze má za následok nepriaznivý vplyv na vývoj imunitného systému, ako i celkové zdravie dieťatka.”

Pre prípady, kedy nie je možné bábätko dojčiť, vyvinula spoločnosť Danone a jej značka Nutricia dojčenské mlieko Nutrilon 2 Profutura CESARBbiotikTM. Obsahuje vitamíny C* a D*, ktoré prispievajú k normálnej funkcii imunitného systému. Oproti iným dojčenským mliekam obsahuje napríklad bifidobaktérie (Bifidobacterium breve M-16 V) a zmes oligosacharidov GOS/FOS, navyše obsahuje aj oligosacharid materského mlieka 2´FL**.

Spoločnosť Danone, pod ktorú patrí Nutricia a všetky jej značky, sa viac ako 100 rokov zaoberá výživovými potrebami a stravovacími návykmi svojich spotrebiteľov, a to od tých najmenších až po seniorov. V súlade so svojou misiou “Jedna planéta. Jedno zdravie” vďaka svojim produktom prepája zdravie planéty a populácie v jeden celok a prináša produkty pre výživu v priebehu celého ľudského života – od narodenia až po seniorský vek.

* Všetky následné mlieka obsahujú vitamíny C a D podľa požiadaviek legislatívy.
**2´FL = 2´fukozyllaktóza, nepochádza z materského mlieka

Dojčenie je najlepšia výživa dojčiat. Dojčenská výživa by mala byť používaná na odporúčania pediatra. Spôsob použitia a ďalšie informácie sú uvedené na obaloch.

Tento článok nie je autorským obsahom Webnoviny.sk. Bol dodaný klientom, uverejnený ako platený PR článok.

Viac k témam: dojčenské mlieko, Nutrilon, PR
Zdroj: Webnoviny.sk – Špecialisti z Danone vyvinuli nové dojčenské mlieko pre deti narodené cisárskym rezom © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -