KOOPERATIVA vyplatila kvôli Covid-19 už viac ako 6 miliónov Eur

0

29.1.2022 Takmer štvrtina všetkých poistných udalostí zo životného poistenia súvisiacich s úmrtím v roku 2021 súvisela s ochorením COVID-19. Potvrdzujú to údaje z poisťovne KOOPERATIVA, ktorá ako líder v oblasti životného poistenia patrí medzi slovenské poisťovne s najväčším objemom plnenia viazaného na zdravotné riziká pandémie. S tými súvisia aj hospitalizácie a dlhodobá práceneschopnosť, čo sa výrazne prejavilo aj z hľadiska vyplácaného denného odškodného v rámci životného poistenia.

Fakt, že v roku 2021 udrela pandémia na Slovensku naplno, dokazuje aj celková suma vyplatená zo životného poistenia v kontexte ochorenia COVID-19. V Kooperative predstavovala 5,4 milióna EUR z 2414 poistných udalostí. V porovnaní s celkovo vyplatenou sumou od marca 2020 do decembra 2021, ktorá sa vyšplhala až na 6,1 miliónov eur, tvoril rok 2021 na doterajšom riešení “pandemických” poistných udalostí klientov až 89-percentný podiel.

Vyplácanie poistného plnenia priamo úmerne kopírovalo jednotlivé vlny pandémie. Najsilnejšie z tohto pohľadu boli jednoznačne mesiace január až apríl 2021. Len za toto obdobie vyplatila poisťovňa viac ako 3,2 milióna EUR za spolu 1361 poistných udalostí. Výrazný bol aj štvrtý kvartál s vyše 1,3 miliónmi EUR vyplatenými na poistnom v rámci 562 udalostí. “Minulý rok sme boli nepochybne svedkami toho, akou silou dokážu v živote nás aj našich klientov udrieť novovznikajúce riziká v spoločnosti a ako na ne reagujú poisťovne. V dôsledku pandémie možno vidieť nárast záujmu Slovákov práve v oblasti rizikového životného poistenia. Ten v medziročnom porovnaní z konca júna minulého roku predstavoval takmer 7  percent. Prax ukazuje, že klienti oceňujú zmluvu s poisťovňou nielen vtedy, keď dôjde k najhoršiemu. Minulý rok stovky z nich pocítili v tejto spojitosti oporu zo svojho životného poistenia aj vďaka vyplácaniu denného odškodného pri hospitalizácii. Významná bola aj podpora v prípade dlhodobej PN, súvisiacej s liečbou ochorenia aj post-covidovými komplikáciami,” uvádza Silvia Nosková Illášová, hovorkyňa poisťovne KOOPERATIVA, ktorá obsluhuje najväčšiu časť trhu so životným poistením na Slovenku.

Informačný servis

Viac k témam: COVID-19, Poistná udalosť, PR
Zdroj: Webnoviny.sk – KOOPERATIVA vyplatila kvôli Covid-19 už viac ako 6 miliónov Eur © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -