Kontroverzný Kane sa vráti späť do NHL ako hráč Edmontonu, dohodli sa na ročnom kontrakte

    0

    29.1.2022 Kanadský hokejista Evander Kane súhlasil s ročným kontraktom s tímom NHL Edmonton Oilers. Finančné podrobnosti dohody nezverejnili. Kontroverzný 30-ročný útočník bol v úvode sezóny ešte ako hráč San Jose Sharks potrestaný zákazom činnosti na 21 zápasov pre porušenie zdravotných protokolov v súvislosti s ochorením COVID-19. V aktuálnej sezóne dosiaľ nastúpil iba na päť zápasov v nižšej súťaži AHL v tíme San Jose Barracuda, dosiahol v nich osem bodov za dva góly a šesť asistencií.

    Viac o téme: Koronavírus

    “Urobím čokoľvek, aby som novému tímu pomohol k víťazstvám. Budem strieľať góly, rozdávať bodyčeky, blokovať strely a ak bude treba, aj sa pobijem. Ak to bude treba, budem hrať v presilovkovej formácii, ale som pripravený nastúpiť aj v špeciálnom tíme v oslabení. Vždy budem tam, kde ma bude mužstvo potrebovať,” uviedol Evander Kane na webe NHL.

    Evander Kane bol vo štvrtom roku sedemročnej zmluvy so San Jose, keď sa v tíme Sharks nedávno rozhodli zrušiť s ním kontrakt. “Dôvodom bolo porušenie štandardnej hráčskej zmluvy ako aj protokolov v súvislosti s COVIDOM-19,” napísalo vedenie San Jose.

    Kane sa neskôr za svoje činy ospravedlnil. Jeden z útočných lídrov “žralokov” v uplynulej sezóne v 56 zápasoch nazbieral 49 bodov za 22 gólov a 27 asistencií. Celkovo počas 13-ročnej kariéry v prestížnej profilige nazbieral 506 bodov v 769 zápasoch.

    Viac k témam: COVID-19
    Zdroj: Webnoviny.sk – Kontroverzný Kane sa vráti späť do NHL ako hráč Edmontonu, dohodli sa na ročnom kontrakte © SITA Všetky práva vyhradené.

    - Reklama -