Zemetrasenia na Haiti si vyžiadali najmenej dve obete a množstvo zničených domov (video)

0

26.1.2022 Po dvoch stredne silných zemetraseniach, ktoré v pondelok zasiahli juhozápadnú časť karibského ostrovného štátu Haiti, úrady zatiaľ evidujú dve obete, desiatky zranených osôb a stovky poškodených budov.

Zemetrasenie s magnitúdom 5,3 nastalo o 8:16 miestneho času a o hodinu neskôr nasledovali otrasy zeme s magnitúdom 5,1. Obe zemetrasenia nastali asi 10 kilometrov pod zemským povrchom. Geologická služba Spojených štátov (USGS) informovala, že epicentrum oboch zemetrasení sa nachádzalo na polostrove na juhu krajiny západne od hlavného mesta Port-au-Prince.

Záchvevy zeme vyvolali paniku a viedli k zatvoreniu škôl. Haitský úrad civilnej ochrany uviedol, že najmenej dvaja ľudia zomreli a desiatky školákov utrpeli zranenia. Asi 50 ľudí vo veku od 15 do 23 rokov bolo v šoku a previezli ich do nemocnice. Úrady uviedli, že v jednom regióne bolo zničených 191 a poškodených 591 domov.

Vlani 14. augusta juhozápad Haiti postihlo zemetrasenie s magnitúdom 7,2. Vtedajšie otrasy zabili viac ako 2 200 ľudí a poškodili alebo zničili približne 137 500 domov.

Viac k témam: Obete, Zemetrasenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Zemetrasenia na Haiti si vyžiadali najmenej dve obete a množstvo zničených domov (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -