Streľba na nemeckej univerzite si vyžiadala jednu obeť, zraneniam podľahla mladá študentka

0

25.1.2022 Pondelňajšia streľba počas prednášky na univerzite v nemeckom Heidelbergu má prvú obeť. Zraneniam podľa polície podľahla 23-ročná postrelená žena. Ostatné tri zasiahnuté osoby, dve Nemky a muž s nemecko-talianskym pôvodom, utrpeli ľahšie zranenia.

Mladík mal psychické problémy

Ako uviedol regionálny šéf polície Siegfried Kollmar, podozrivým strelcom bol 18-ročný študent biológie na spomenutej univerzite. Nemecký občan bez predchádzajúceho policajného záznamu pred streľbou poslal svojmu otcovi odkaz, v ktorom spomenul, že „ľudia budú potrestaní“.

Presný motív útoku je stále predmetom vyšetrovania, podozrivý však v minulosti trpel psychickou chorobou. Jeho telo policajti našli vonku spoločne s dvomi strelnými zbraňami, ktoré si nedávno zaobstaral v zahraničí.

Útočník spáchal samovraždu

Muž podľa polície začal strieľať v posluchárni a následne ušiel von, kde sa sám zabil. Podľa bezpečnostných predstaviteľov nie sú náznaky, že by mal pre útok politické alebo náboženské motívy.

Nemecký kancelár Olaf Scholz vyjadril zdesenie nad streľbou a prejavil sústrasť príbuzným, obetiam a študentom. „Povedali mi, že jedna študentka na následky zranení zomrela. Trhá mi to srdce, keď počujem také správy,“ vyhlásil Scholz.

Heidelberg sa nachádza južne od Frankfurtu nad Mohanom a má približne 160-tisíc obyvateľov. Univerzita v tomto meste patrí k najznámejším v Nemecku.

Viac k témam: Obete, Streľba v škole, Útok
Zdroj: Webnoviny.sk – Streľba na nemeckej univerzite si vyžiadala jednu obeť, zraneniam podľahla mladá študentka © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -