Francúzsko zavádza nové očkovacie preukazy, krajina chce odbremeniť nemocnice a znížiť počet nakazených

0

22.1.2022 Francúzsky premiér Jean Castex uviedol, že v pondelok vstúpi do platnosti nový certifikát COVID-19, ktorý výrazne obmedzí verejný život tých, ktorí sa odmietnu dať zaočkovať. Takéto osoby nebudú môcť lietať v rámci Francúzska, vstúpiť do reštaurácií či chodiť na športové podujatia alebo iné miesta.

Podľa Castexa je preukaz potrebný, ak chce Francúzskoa Dodal, že takzvaný očkovací preukaz Zároveň pripustil, že opatrenie by sa mohlo pozastaviť,

Od pondelka 24. januára 2022 bude potrebné úplné očkovanie pri vstupe do reštaurácií a barov, kín, divadiel a iných rekreačných a športových zariadení, v rámci medziregionálnej železničnej dopravy a pri vnútroštátnych letoch. Opatrenie platí pre všetkých nad 16 rokov. Vláda uviedla, že pre tých, ktorí sa nedávno zotavili z ochorenia COVID-19, sú naplánované určité výnimky.

Castex tiež uviedol, že nárast vírusu vo Francúzsku vykazuje známky slabnutia, ale tlak na nemocnice zostáva vysoký, a preto chce vláda ponechať súčasné obmedzenia v platnosti ešte ďalších 12 dní. povedal premiér. Poznamenal, že od 2. februára už nebude nariadená práca z domu aspoň tri dni v týždni a povinnosť nosiť rúško vonku bude zrušená. Nočné kluby sa otvoria 16. februára.

Viac k témam: COVID-19, Očkovací certifikát
Zdroj: Webnoviny.sk – Francúzsko zavádza nové očkovacie preukazy, krajina chce odbremeniť nemocnice a znížiť počet nakazených © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -