VIDEO Prekvapenie s trojcípou hviezdou

0
Foto: Mercedes Benz

Najmä v mestách je čoraz väčší problém zaparkovať a často nezostáva iné, len si odstaviť auto na prístupových parkoviskách a zvyšok cesty absolvovať inak. Ale ako, keď je parkovisko najčastejšie mimo dopravného spojenia? Zvyčajne to však vyžaduje neúmerné časové zdržanie. Čo robiť?

Riešenie naznačuje Mercedes Benz

Foto: Mercedes Benz

Moderné myslenie, ako riešiť tento problém trochu netypicky alebo aj príjemné využitie voľného času bolo prekvapením, ktoré sme nečakali. Získali sme možnosť vyskúšať elektrickú kolobežku Mercedes-Benz eScooter. Je to dôkaz, že Mercedes Benz myslí na udržateľnosť a tak prírastok do rodiny dopravných prostriedkov si môže dovoliť každý. Kolobežka eScooter vznikla na základe spolupráce so švajčiarskou firmou Micro Mobility Systems AG. Kolobežka disponuje 500 W motorom, odpružením pre obe kolesá a 280 Wh batériou. Dojazd na jedno nabitie je približne 25 kilometrov, čo je ideálny dojazd na cestu do práce a z práce. Maximálna rýchlosť kolobežky je 20 kilometrov za hodinu.

Pre dospelých i deti

Foto: Mercedes Benz

Hmotnosť je 12,5 kilograma a samozrejmosťou je možnosť zloženia kolobežky. eScooter disponuje intuitívnym mechanizmom skladania, ktorý sa ovláda jednoduchým zatlačením nohy. Zložiť možno aj držadlá. Vďaka tomu si nájde miesto aj v malom batožinovom priestore a používateľ si ho môže vziať so sebou do všetkých prostriedkov verejnej dopravy. Ďalšou výhodou je nízka hmotnosť. Elektrická kolobežka Mercedes-Benz eScooter bola navrhnutá najmä na dlhú životnosť. Použitie vysokokvalitných komponentov a materiálov umožňuje nájazd viac ako 5 000 kilometrov. eScooter možno vďaka nízkej hmotnosti a intuitívnemu mechanizmu skladania bez problémov prepravovať v batožinovom priestore auta, alebo v prostriedkoch verejnej dopravy a boduje vrcholnými hodnotami, pokiaľ ide o dojazd, bezpečnosť a dizajn.

Krok k lepšiemu životnému prostrediu

Mikromobilita bez emisií je cenným prvkom na ceste k plnohodnotnejším mestám s inteligentnou kombináciou dopravných prostriedkov, čím prispieva k zlepšeniu kvality vzduchu. Okrem toho dokonale spĺňa požiadavky na moderný mestský životný štýl. Jazdec sa môže kedykoľvek spoľahnúť na ideálny a šikovný produkt obzvlášť pri použití vlastného eScootera. Tento dopravný prostriedok si môže vziať so sebou kamkoľvek, preto nijako nezaťažuje verejný priestor. Cena novinky Mercedes-Benz eScooter je 1 109 eur a je možné ju objednať u zmluvných partnerov Mercedes-Benz aj na Slovensku.

VIDEO

- Reklama -