Kriminalisti zadržali poľský kamión s tabakom za viac ako milión eur, našli aj nelegálnu výrobnú linku na cigarety (foto)

0

20.1.2022 Viac ako 1,2 milióna eur sa podarilo zachrániť kriminalistom finančnej správy, ktorí v poľskom kamióne objavili 95 kartónových krabíc s rezaným tabakom. Jeho hmotnosť bola 15 666 kg. Nelegálnu prepravu sa Kriminálnemu úradu finančnej správy (KÚFS) podarilo odhaliť v súvislosti s akciou v Partizánskom v závere minulého roka. V tlačovej správe o tom informovala hovorkyňa Finančného riaditeľstva SR Martina Rybanská.

Príslušníci KÚFS vlani v decembri zadržali v areáli priemyselného parku v obci Lužianky (okres Nitra) poľský kamión s tabakom. Predpokladaný únik na spotrebnej dani vyčíslili na 1 266 640,13 eur. Príslušníci KÚFS našli kompletnú nelegálnu výrobnú linku na cigarety s prepojením na poľskú organizovanú skupinu páchateľov.

Akciu v Partizánskom a vo Vrábľoch uskutočnili v závere minulého roka na základe dôslednej dvojmesačnej operatívno-pátracej činnosti. Príslušníkom KÚFS sa vtedy podarilo odhaliť nelegálnu výrobňu cigariet a sklad s mimoriadnym obsahom.

Zaistili takmer 29 miliónov kusov cigariet bez označenia platnou kontrolnou známkou, tabakovú surovinu v množstve 13,2 tony, technologické zariadenie na výrobu cigariet, baliace zariadenie, rezačku, sušičku ako aj komponenty na výrobu cigariet. Predbežne vyčíslený únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov bol vyčíslený na 4,6 milióna eur.

Viac k témam: Kriminalisti, Tabak
Zdroj: Webnoviny.sk – Kriminalisti zadržali poľský kamión s tabakom za viac ako milión eur, našli aj nelegálnu výrobnú linku na cigarety (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -