Amnesty International si pripomenula rok od zadržania Navaľného, upozorňuje na prenasledovanie opozície ruským režimom

1

18.1.2022 Amnesty International (AI) pri príležitosti prvého výročia zatknutia Alexeja Navaľného pripomína, že ruské úrady počas uplynulých 12 mesiacov rozpútali voči uväznenému opozičnému lídrovi a jeho podporovateľom bezprecedentnú vlnu útokov a represií.

Desiatky jeho kolegov čelia trestnému stíhaniu na základe vykonštruovaných obvinení, pričom čoraz viac z nich stíhajú vo väzbe. Informovala o tom koordinátorka pre kampane a médiá AI Slovensko Daniela Mužíková.

Riaditeľ AI Slovensko Rado Sloboda uviedol, že časti spolupracovníkov Alexeja Navaľného sa podarilo ujsť. Mnohých z nich trápia obavy, že terčom trestného stíhania a svojvoľného zadržiavania sa teraz stanú ich blízki. Rok od jeho zatknutia je život Navaľného a jeho podporovateľov podľa Slobodu ako nočná mora, z ktorej sa nemôžu prebudiť.

Sloboda dodal, že bezcitné konanie Kremľa, ktorý sa naďalej usiluje umlčať a očierňovať Navaľného a jeho podporovateľov, musí okamžite skončiť.

povedal Sloboda.

Podľa neho ľudia v Rusku majú právo prejaviť svoj názor bez toho, aby sa museli obávať represií a útlaku.

Viac k témam: obvinenia, Prenasledovanie, Ruská opozícia, Trestné stíhanie, Väzba
Zdroj: Webnoviny.sk – Amnesty International si pripomenula rok od zadržania Navaľného, upozorňuje na prenasledovanie opozície ruským režimom © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -

1 komentár

  1. Tá by sa mal skôr zaujímať o prenasledovanie Slovenskej opozície liberálno-fašistickou vládou na Slovensku!!! Záležitosti Ruska nech nechá na Rusko!!! Najskôr by sa mala zaujímať o problémy, ktoré máme tu v EU!!! Je to banda hlupákov, ktorých platia Boh ho vie aké záujmové skupiny. Ale určite to nie sú také skupiny, ktoré by chceli nám Slovákom dobre. Inak by neboli chladný k tomu čo sa dnes deje tu u nás na Slovensku!!! Je to totižto čistý fašizmus!!! A všetko to zakrývajú šialenstvom o covid 19!!! Mysleniu zdar!!!

Comments are closed.