Francúzsko sprísnilo opatrenia pre nezaočkovaných, nemôžu navštevovať reštaurácie či športové arény

0

18.1.2022 Francúzsky parlament v nedeľu schválil zákon, na základe ktorého ľudia nezaočkovaní proti koronavírusu nebudú smieť navštevovať reštaurácie, športové arény a ďalšie priestory. Ide o hlavné opatrenie v rámci snahy vlády chrániť nemocnice za situácie, keď vysoko nákazlivý variant koronavírusu omikron viedol k rekordnému rastu počtu infekcií.

Prezident Emmanuel Macron dúfal, že tento zákon presadí rýchlejšie, ale jeho prijatie sa mierne omeškalo pre odpor pravicových aj ľavicových poslancov. Viac ako 91 percent dospelých Francúzov je totiž už úplne zaočkovaných a niektorí kritici spochybňovali, či vyžadovanie dokladu o vakcinácii niečo výrazne zmení.

Aj doteraz bol vo Francúzsku pre vstup do reštaurácií, kín či múzeí potrebný COVID pas. Nezaočkovaní ľudia však mali vstup tiež povolený, ak sa preukázali negatívnym výsledkom testu alebo dokladom o prekonaní ochorenia COVID-19. Podľa novej legislatívy je úplná vakcinácia potrebná pre vstup do takýchto verejných priestorov a tiež pre cestovanie mnohými vlakmi a všetkými linkami vnútroštátnej leteckej dopravy.

Viac k témam: COVID-19, Pandemické opatrenia
Zdroj: Webnoviny.sk – Francúzsko sprísnilo opatrenia pre nezaočkovaných, nemôžu navštevovať reštaurácie či športové arény © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -