Ukrajina obviňuje z hackerského útoku na vládne stránky Rusko, Moskva vedie hybridnú vojnu

0

18.1.2022 Ukrajina v nedeľu vyhlásila, že za kybernetickým útokom, ktorý v piatok znefunkčnil jej vládne webové stránky, stálo Rusko, ktoré podľa Kyjeva vedie čoraz intenzívnejšiu „” proti svojmu susedovi.

Uviedlo to ukrajinské ministerstvo pre digitálny rozvoj deň po tom, ako spoločnosť Microsoft konštatovala, že desiatky počítačových systémov v nešpecifikovanom počte ukrajinských úradov infikoval deštruktívny malvér, ktorý bol zamaskovaný, aby vyzeral ako ransomvér, čiže vydieračský softvér. Toto zistenie naznačuje, že útok na ukrajinské vládne webové stránky bol diverziou.

„” uviedlo vo vyhlásení ukrajinské ministerstvo pre digitálny rozvoj. Na znefunkčnených webových stránkach útočníci v piatok nechali odkaz, v ktorom tvrdia, že sa zmocnili dát a zverejnili ich online, čo sa však podľa ukrajinských úradov nestalo. Podľa odkazu útočníkov by sa Ukrajinci „”.

Viac k témam: Hackeri, Hackerský útok, Hybridné hrozby
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajina obviňuje z hackerského útoku na vládne stránky Rusko, Moskva vedie hybridnú vojnu © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -