Naď bude s poslancami OĽaNO a Sme rodina rokovať o dohode s USA, podľa neho sa nedali vystrašiť

0

17.1.2022 Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) plánuje spolu s ministrom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivanom Korčokom vo štvrtok 20. januára stretnutia s poslaneckými klubmi hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) aj Sme rodina k Dohode o obrannej spolupráci medzi Slovenskom a USA.

V relácii televízie Markíza Na telo s Michalom Kovačičom povedal, že zo spätných reakcií, ktoré má, je presvedčený, že sa nedali vystrašiť a budú hlasovať za. To, či by mohli hlasovať niektorí z OĽaNO proti, Naď nevedel povedať.

Podpredseda strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Juraj Blanár v relácii viackrát zopakoval, že zmluva je pre Slovensko nepotrebná a dokonca aj nebezpečná. Dodal, že Slovensko je členom NATO, a preto nepotrebuje samostatnú zmluvu s USA. „,“ povedal. Podľa Naďa bývalá vláda nič neodmietla, zároveň nesúhlasil ani s posledným tvrdením Blanára.

Viac k témam: obranná dohoda USA a Slovenska
Zdroj: Webnoviny.sk – Naď bude s poslancami OĽaNO a Sme rodina rokovať o dohode s USA, podľa neho sa nedali vystrašiť © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -