Žilinský kraj má svoje podcastové vysielanie, angažuje sa v ňom aj predsedníčka Erika Jurinová

0

14.1.2022 Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) rozšíril svoje informačné kanály o podcastové vysielanie. Župa chce týmto spôsobom sprostredkovať informácie o svojich projektoch, činnosti, nových službách a aktuálnych problémoch. Informovala o tom hovorkyňa ŽSK Lucia Lašová.
Obsah plánujú dopĺňať
V sekcii Zoči-voči Intro sa ŽSK zameral na prinášanie najdôležitejších informácií k tvorbe Programu hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja 2021+.

„Občania sa napríklad dozvedia o novom koncepte čerpania eurofondov, projektoch na zlepšenie kvality ovzdušia, do ktorých sa kraj zapojil, alebo o podpore mladých ľudí, ktorá má zamedziť ich odchodu z regiónu. Župa postupne plánuje dopĺňať ďalší atraktívny obsah popisujúci najnovšie dianie vo všetkých prierezových oblastiach župného úradu,” priblížila jedno z podcastových zameraní Lašová.

V sekcii Naši hrdinovia sa priamo angažuje aj predsedníčka ŽSK Erika Jurinová, ktorá sa z pozície moderátorky porozpráva s inšpiratívnymi ľuďmi.
Skutočné osobnosti z praxe
„Mojím zámerom je sprostredkovať našim poslucháčom stretnutie s hosťami, ktorí nemusia mať zvučné meno, ich práca však hovorí za nich a robí z nich skutočné osobnosti. Pôjde najmä o ľudí z praxe, ktorým chcem dať takto slovo a zviditeľniť ich úsilie v očiach verejnosti,“ vysvetlila svoj zámer Jurinová.

Ako ďalej doplnila, krajská samospráva má záujem, aby sa občania stotožnili so svojím regiónom.

„Je našou povinnosťou robiť všetko pre to, aby občania boli dostatočne informovaní o rozvojových plánoch regiónu, ponúkaných službách, ktoré pre nich kraj zabezpečuje, aj o využívaní verejných zdrojov, ktoré sú na tieto účely určené a slúžia nám všetkým. K tomu je potrebné využiť všetky dostupné informačné kanály,“ uzatvorila Jurinová.

Viac k témam: Podcast, podcastové vysielanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Žilinský kraj má svoje podcastové vysielanie, angažuje sa v ňom aj predsedníčka Erika Jurinová © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -