Do čela NAKA sa postaví Ľubomír Daňko, Hamran predstavil nové vedenie polície (foto)

0

13.1.2022
aktualizované 12. januára 2022, 13:17

Novým šéfom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) bude Ľubomír Daňko. Na tlačovej besede to potvrdil dočasne poverený prezident Policajného zboru (PZ) Štefan Hamran, na ktorej predstavil nové vedenie polície.

Jeho prvým viceprezidentom bude Branko Kišš a viceprezidentom sa stane Damián Imre. Hamran zdôraznil, že pri výbere vedenia mal od ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO) voľnú ruku.
Kišš pôsobil ako riaditeľ NAKA
Branko Kišš pôsobil ako riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) po tom, ako dočasný šéf polície vymenil Evu Kurrayovú. V Policajnom zbore slúži viac ako 26 rokov a Hamran ho pozná po odbornej stránke viac ako 10 rokov.

„Jeho výsledky svedčia o tom, aký prístup mal k policajnej práci, čo sledoval počas výkonu svojho povolania a nemám najmenšie pochybnosti, že to bo verejný záujem. Neboli to záujmy oligarchov, politikov alebo akýkoľvek neoprávnených osôb,“ povedal Hamran s tým, že Kišš pracoval ako vyšetrovateľ.

Imre bol expertom pre azyl a migráciu
Damián Imre je Hamranov dlhoročný spolupracovník.

„Je to človek, ktorý pracoval na Úrade hraničnej a cudzineckej polície, v podstate na identickom poste ako ja, keď som tam pôsobil. Bol to národný expert pre azyl a migráciu,“ vysvetlil Hamran. Kišš neskôr prešiel na Útvar osobitného určenia PZ, kde pôsobí vo funkcii veliteľa zahraničnej jednotky. Policajný prezident zdôraznil, že nový viceprezident má silný morálny kompas.

Všetci majú Hamranovu dôveru
Ľubomír Daňko je dlhoročný príslušník Národnej kriminálnej agentúry. Podľa medializovaných informácií bol Ľubomír Daňko policajným vyšetrovateľom, pracoval aj ako vedúci tímu Očistec po zadržaní a obvinení vyšetrovateľa Jána Čurillu, neskôr bol poverený riadením bratislavského odboru NAKA.

„Myslím si, že táto zostava môže produkovať výsledky, na ktoré naša spoločnosť dlhé roky čaká. Majú moju dôveru,“ uzavrel Hamran s tým, že očista PZ bude pokračovať aj na prezídiu a v krajských a okresných štruktúrach.

Viac k témam: Kauza Očistec, nominácia, Vedenie, viceprezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Do čela NAKA sa postaví Ľubomír Daňko, Hamran predstavil nové vedenie polície (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -