Bratislava si váži dielo Miroslava Žbirku, chce mu zriadiť pamätnú lavičku

0

28.11.2021 Bratislava chce v parku na Račianskom mýte zriadiť pamätnú lavičku speváka Miroslava Žbirku. Na sociálnej sieti to uviedol primátor hlavného mesta Matúš Vallo.

„Miroslav Žbirka bol svetový a zároveň priamo spätý aj s Bratislavou. Mesto si váži dielo tohto umelca, chce ho poctiť a na podnet jeho rodiny pripravuje zriadenie spomienkového miesta v lokalite, ktorá sa so spevákom priamo spája,” oznámil Vallo.

Ako dodal, návrh by mal obsahovať lavičku v parku na Račianskom mýte, kde Žbirka zvykol hrávať a spievať. „Ako každý návrh na vytvorenie takéhoto spomienkového miesta v Bratislave prejde aj táto idea príslušnou komisiou a mesto bude postup koordinovať s rodinou speváka a príslušnými inštitúciami,” dodal primátor.

Spevák a skladateľ Miroslav Žbirka zomrel 10. novembra vo veku 69 rokov. Pri lavičke na Račianskom mýte, kde hudobník sedával a hrával vzniklo pietne miesto, na ktorom ľudia zapaľujú sviečky, aby si uctili pamiatku speváka.

Viac k témam: Račianske mýto
Zdroj: Webnoviny.sk – Bratislava si váži dielo Miroslava Žbirku, chce mu zriadiť pamätnú lavičku © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -