Českého prezidenta Zemana prepustili z nemocnice, jeho prvé kroky viedli do sídla v Lánoch

0

26.11.2021 Český prezident Miloš Zeman vo štvrtok opustil Ústrednú vojenskú nemocnicu (ÚVN) v Prahe, kde pre zdravotné komplikácie ležal od 10. októbra. Z nemocnice ho krátko po desiatej odviezla sanitka do sídla v Lánoch. Informuje o tom spravodajský portál TN.cz.

ÚVN odporúčala, aby sa prezident v nemocnici liečil aj naďalej. „Pán prezident a jeho rodina a najbližší spolupracovníci boli opakovane informovaní o jeho zdravotnom stave, o predikcii vývoja a možných rizikách a komplikáciách. ÚVN naďalej odporúča ako najvhodnejšiu starostlivosť poskytovanú v špecializovanom zdravotníckom zariadení pod vedením odborného lekárskeho tímu, avšak vzhľadom na významné zlepšenie zdravotného stavu pána prezidenta plne rešpektuje jeho rozhodnutie uprednostniť plnenie svojich ústavných povinností mimo zdravotníckeho zariadenia a ukončiť hospitalizáciu v ÚVN,“ konštatuje ÚVN v tlačovej správe.

O Zemana sa v Lánoch bude starať opatrovateľská služba spoločnosti Senior Home Group, ktorej ÚVN odovzdala všetku potrebnú zdravotnú dokumentáciu a ošetrovateľský plán.

Prezident Zeman minulý týždeň v stredu pre TV Nova povedal, že už sa cíti dobre, denne pracuje a teší sa, že sa do plnenia svojich povinností ponorí ešte intenzívnejšie. V piatok sa chystá vymenovať Petra Fialu (ODS) za premiéra a potom si bude pozývať jednotlivých kandidátov na ministrov.

Viac k témam: Hospitalizácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Českého prezidenta Zemana prepustili z nemocnice, jeho prvé kroky viedli do sídla v Lánoch © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -