Hasiči zasahovali pri požiari stavby v Liptovskom Mikuláši, tragédiu neprežili dve maloleté osoby (foto)

0

24.10.2021
aktualizované 22. októbra, 14:37

Hasiči momentálne zasahujú pri požiari jednoduchej stavby v osade Hlboké v meste Liptovský Mikuláš. Ako informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), pri požiari zahynuli dve maloleté osoby.

„Hasiči po príchode na miesto zistili, že stavba sa nachádza v treťom štádiu horenia. Po vykonanom prieskume našli zasahujúci hasiči v priestoroch dve maloleté osoby bez známok života. Ďalšiu maloletú osobu posádka záchrannej zdravotnej služby previezla do nemocnice,” uviedla Križanová s tým, že na mieste udalosti zasahuje 14 hasičov z Liptovského Mikuláša, Ružomberka a z Liptovského Hrádku, ktorým sa požiar podarilo lokalizovať a aktuálne pracujú na jeho likvidácii.
Na mieste zasahovalo aj niekoľko policajných hliadok
Podľa krajskej policajnej hovorkyne Gabriely Kremeňovej boli na miesto nešťastia vyslané všetky dostupné policajné hliadky aj tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

„V súčasnosti vykonávame všetky potrebné úkony s cieľom zdokumentovania skutku a rozhodnutia v zmysle Trestného poriadku. Vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme poskytovať k predmetnej udalosti bližšie informácie, až do skončenia vyšetrovania,” uviedla Kremeňová.
Mesto poskytne rodine ubytovanie
Ako informovala hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková, mestský krízový štáb vyhlásil na území osady Hlboké mimoriadnu situáciu.

„Štáb prijal opatrenia na pomoc rodičov a preživších členov rodiny z vyhoreného príbytku. Mesto Liptovský Mikuláš poskytne rodine náhradné ubytovanie v nocľahárni komunitného centra, stravu prostredníctvom Slovenského Červeného kríža a náhradné oblečenie,” priblížila Čapčíková.

Viac k témam: Deti, Obete, Požiar domu
Zdroj: Webnoviny.sk – Hasiči zasahovali pri požiari stavby v Liptovskom Mikuláši, tragédiu neprežili dve maloleté osoby (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -