Dajte si pozor na podvodný e-mail, mohli by ste prísť o tisíce eur (foto)

0

19.10.2021 Polícia upozorňuje na podvodný e-mail, ktorý sa tvári, akoby ho poslala banka. Ľudia môžu cez podobné podvodné e-maily prísť o tisíce eur. Ako uviedli v profile Hoaxy a podvody – Polícia SR na sociálnej sieti, podozrivý e-mail prišiel polícii na pracovnú adresu.

„Samotným podozrivým znakom podvodného konania je fakt, že táto správa prišla na náš pracovný e-mail. Banky pritom majú len naše súkromné schránky, a tak to je asi aj vo väčšine prípadov u vás,“ doplnili policajti.

E-mail obsahuje podozrivú adresu, z ktorej bol odoslaný a modrý „preklik“ na inú stránku. Polícia zdôraznila, že banky „prekliky“ neposielajú. Rovnako sa v maili nachádzala aj žiadosť na vyplnenie všetkých údajov.

„Dávajte si pozor, nikdy neklikajte na prekliky – ak chcete robiť čokoľvek v internet bankingu, vždy choďte priamo na oficiálny web konkrétnej banky. Manuálne ho zadajte. Nikdy neklikajte na podozrivé odkazy,“ uzavrela polícia.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Hoax, Podvodný mail
Zdroj: Webnoviny.sk – Dajte si pozor na podvodný e-mail, mohli by ste prísť o tisíce eur (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -