Policajt je obvinený z únosu ženy so zámienkou porušenia lockdownu, mal ju tiež znásilniť a zavraždiť

0

30.9.2021 Britský policajt zadržal Sarah Everardovú pod zámienkou porušenia opatrení proti šíreniu ochorenia COVID-19, predtým než ju uniesol a zabil.

Na stredajšom pojednávaní to vyhlásil prokurátor Tom Little, podľa ktorého Wayne Couzens mal na sebe policajný opasok s putami a použil svoju policajnú identifikáciu, keď „falošne“ zadržal Everardovú. Tiež si požičal auto, čo podľa neho vysvetľuje potrebu jeho použitia „na únos a znásilnenie osamelej ženy“.
Našli ju mŕtvu
Tridsaťtriročná Sarah Everardová zmizla, keď išla 3. marca domov z návštevy v južnom Londýne. Polícia začala rozsiahle vyšetrovanie a jej telo našli o týždeň neskôr v lese v grófstve Kent, viac ako 80 kilometrov juhovýchodne od Londýna.

Štyridsaťosemročný Couzens je obvinený z únosu, znásilnenia a vraždy Everardovej, pričom za ne priznal vinu. V stredu sa objavil na trestnom súde v Londýne a očakáva sa, že si vo štvrtok vypočuje svoj trest.
Očitý svedok
Couzens bol od roku 2018 členom Metropolitnej polície a naposledy slúžil v jednotke parlamentnej a diplomatickej ochrany, ktorá stráži veľvyslanectvá a parlament v Londýne. Ako policajt pracoval aj v rámci hliadok dozerajúcich na dodržiavanie pandemických opatrení.

Keďže Everardová išla domov počas lockdownu, bola podľa prokurátora zraniteľná voči policajtovmu tvrdeniu, že porušila pravidlá. Únos videl svedok z okoloidúceho auta, ale myslel si, že videl zatknutie policajtom v utajení.

Zmiznutie a smrť Everardovej vyvolali pobúrenie a vlnu priznaní žien, ktoré prehovorili o svojich skúsenostiach s vyhrážaním sa, útokmi a každodenným strachom z násilia, keď chodia samé. Pozornosť na bezpečnosť žien pritiahlo aj zabitie 28-ročnej učiteľky Sabiny Nessy, ktorú tento mesiac našli mŕtvu v londýnskom parku.

Viac k témam: Koronavírus, Lockdown, Obvinenie, Pandemické opatrenia, Únos, Vražda, Znásilnenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Policajt je obvinený z únosu ženy so zámienkou porušenia lockdownu, mal ju tiež znásilniť a zavraždiť © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -