Matovič, Lipšic a Mikulec si zaslúžia iba putá na rukách, tvrdí Fico a Smer sa opäť pokúsi odvolať ministra vnútra

0

17.9.2021 Opozičná strana Smer – sociálna demokracia podá v piatok 17. septembra štvrtý návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu o odvolaní Romana Mikulca (OĽaNO) z funkcie ministra vnútra. Na tlačovej besede to povedal predseda strany Robert Fico.

Vládne strany na predchádzajúce pokusy reagovali obštrukciou. Parlament nebol uznášaniaschopný. O Mikulcovi sa má rokovať na konci riadnej septembrovej schôdze.
Zločiny najhrubšieho zrna
Fico tvrdí, že predseda parlamentu musí ďalšiu schôdzu o Mikulcovi zvolať do siedmich dní.

Podľa šéfa Smeru-SD sa ukáže, či bude vládna koalícia zneužívať, že má väčšinu, alebo schôdzu otvorí a slovenská verejnosť sa bude môcť dozvedieť „o zločinoch najhrubšieho zrna, ktoré pácha Matovič, Lipšic a Mikulec“.

Fico dodal, že jediné, čo si títo ľudia zaslúžia, „sú putá na rukách“.
Rokovala bezpečnostná rada
O situácii v polícii vo štvrtok rokovala Bezpečnostná rada SR. Schválila vznik odbornej pracovnej skupiny, ktorá pre vládu a Národnú radu SR pripraví návrhy zmien pre fungovanie súdov, prokuratúry aj polície.

Podľa premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) ide o reakciu na „mimoriadne znepokojujúci“ vývoj v orgánoch činných v trestnom konaní. Fico výsledky zasadnutia Bezpečnostnej rady SR označil za škandalózne.

Viac k témam: odvolanie z funkcie
Zdroj: Webnoviny.sk – Matovič, Lipšic a Mikulec si zaslúžia iba putá na rukách, tvrdí Fico a Smer sa opäť pokúsi odvolať ministra vnútra © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -