Pilot lietadla s pápežom Františkom pred pristátím v Bratislave urobil dve otočky (foto)

0

14.9.2021 Pilot lietadla talianskej leteckej spoločnosti Alitalia, na ktorého palube bol pápež František s delegáciou, krátko pred pristátím v Bratislave v nedeľu popoludní urobil ešte dve otočky nad letiskom.

Umožnil tak pristáť lietadlu nízkonákladového leteckého dopravcu Ryanair, ktoré v tom čase priletelo na pravidelnej linke z britského Birminghamu.
Štandardná komunikácia pilota
Ako pre agentúru SITA v pondelok potvrdil podnik Letové prevádzkové služby Slovenskej republiky (LPS), prílet lietadla Alitalie bol v plnom rozsahu riadený podľa požiadaviek pilota.
Viac o téme: Návšteva pápeža Františka na Slovensku

“Vzhľadom na dodržanie presného času pristátia požiadala posádka lietadla o dve otočky a bolo tak umožnené pristátie pravidelnej linky spoločnosti Ryanair ešte pred pristátím lietadla spoločnosti Alitalia,” uviedla vedúca kancelárie riaditeľa LPS Michaela Legelová. Ako priblížila, pilot sa pri nadviazaní spojenia prihlásil štandardne a rovnako prebehla aj komunikácia.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Návšteva pápeža Františka na Slovensku (fotografie)

Poskytovanie služieb riadenia letovej prevádzky pre let s hlavou Vatikánu bolo podľa LPS úplne štandardné bez personálneho posilnenia. “Na všetky okolnosti boli riadiaci letovej prevádzky vopred pripravení a informovaní. V priebehu príletu bolo všetko koordinované s letiskovým dispečingom a prílet prebehol úplne štandardne,” dodala Legelová.
Lietadlo priletelo presne
Pápeža Františka so sprievodom doviezol najprv do Budapešti a následne do Bratislavy podľa Letiska M. R. Štefánika špeciálne upravený Airbus A320-216 EI-DTM spoločnosti Alitalia vo farbách talianskej národnej trikolóry.

“Lietadlo priletelo presne v plánovanom čase o 15:30,” uviedlo letisko na sociálnej sieti. “Prílet a prejazd policajnej kolóny so Svätým Otcom sprevádzali najprísnejšie bezpečnostné opatrenia. V nasadení boli stovky policajtov, vojakov a bezpečnostného personálu,” dodalo letisko.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Prílet pápeža Františka na Slovensko (fotografie)

Alitalia na tejto apoštolskej ceste poskytuje svoje služby poslednýkrát, keďže onedlho ako subjekt zanikne. Podľa portálu Vatican News pápež František preto poďakoval leteckej spoločnosti za jej dlhoročné služby.

Viac k témam: návšteva pápeža Františka na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Pilot lietadla s pápežom Františkom pred pristátím v Bratislave urobil dve otočky (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -