Medzinárodné letecké dni SIAF budú v Kuchyni, na jubilejnom ročníku sa predstaví 14 krajín

0

26.7.2021 Jubilejný desiaty ročník podujatia Medzinárodné letecké dni SIAF sa uskutoční 4. a 5. septembra na leteckej základni Kuchyňa. Informoval o tom minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO) vo svojom profile na sociálnej sieti.

Vysvetlil, že letisko Sliač, na ktorom sa podujatie konalo od roku 2011, v súčasnosti prechádza zásadnou a nevyhnutnou rekonštrukciou pred dodaním nových stíhacích lietadiel F-16 pre Vzdušné sily Ozbrojených síl SR.

Naď priblížil, že na podujatí sa predstavia účastníci zo 14 krajín sveta. Slovenské vzdušné sily plánujú otvoriť podujatie preletom stíhacieho lietadla MiG-29, vrtuľníkov Mi-17 a UH-60 Black Hawk, lietadla L-39 a tiež dopravného lietadla C-27J Spartan.

„Hneď na úvod programu sa tiež predstavia aj parašutisti ozbrojených síl zoskokom s vlajkami zúčastnených štátov. Na SIAF-e budú pripravené aj viaceré statické ukážky ďalšej techniky Ozbrojených síl SR,“ doplnil.

Viac k témam: medzinárodné letecké dni SIAF, stíhačka F16, vrtuľník Black Hawk UH-60
Zdroj: Webnoviny.sk – Medzinárodné letecké dni SIAF budú v Kuchyni, na jubilejnom ročníku sa predstaví 14 krajín © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -