Mimoriadna schôdza parlamentu pokračuje, poslanci prerokujú aj využitie COVID pasov

0

24.7.2021 Mimoriadna schôdza parlamentu pokračuje v sobotu 24. júla druhým rokovacím dňom. Poslanci by mali rokovať až do úplného prerokovania všetkých bodov. Plénum v skrátenom legislatívnom konaní rokuje o vládnej novele zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia.

Cieľom návrhu je podľa ministerstva zdravotníctva, ktoré právnu úpravu predložilo, zabezpečiť ústavne súladnú možnosť využitia takzvaných digitálnych očkovacích preukazov (GreenPass) v rámci vnútroštátnych spoločenských a právnych vzťahov.
Parlament rokuje aj o dotáciách v poľnohospodárstve
Navrhovanou novelizáciou sa má upraviť možnosť Úradu verejného zdravotníctva SR reflektovať GreenPassy, respektíve zaočkovanie, prekonanie ochorenia COVID-19 alebo absolvovanie negatívneho testovania pri tvorbe protipandemických opatrení.

Parlament rokuje v zrýchlenom režime aj o novele zákona o poskytovaní podpory a dotácie v pôdohospodárstve. Jej cieľom je presun dvoch konkrétnych kompetencií agroministerstva na Pôdohospodársku platobnú agentúru (PPA).

Tie súvisia s administráciou dielov pôdnych blokov – prideľovanie identifikačného čísla dielom pôdnych blokov a vedenie ich evidencie a zároveň zabezpečovanie cyklickej obnovy dielov pôdnych blokov a systému identifikácie poľnohospodárskych pozemkov vrátane aktualizácie ich registrov.
Pokúsia sa odvolať Mikulca
Po skončení 35. schôdze sa uskutoční ďalšia mimoriadna schôdza, na ktorej sa opozícia pokúsi odvolať Romana Mikulca (OĽaNO) z funkcie ministra vnútra.

Jej zvolanie iniciovala opozičná strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD). Predseda strany Robert Fico ministra kritizoval za odvolanie šéfky tímu Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR, ktorý preveruje údajné ovplyvňovanie vyšetrovania mediálne známych trestných káuz.

Viac k témam: mimoriadna schôdza parlamentu, Národná rada SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Mimoriadna schôdza parlamentu pokračuje, poslanci prerokujú aj využitie COVID pasov © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -