Slovensko je pre čiernu Horu bezpečným štátom, pri vstupe do krajiny nepotrebujete test ani očkovanie

0


6.7.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenská republika je z pohľadu Čiernej Hory aj naďalej bezpečnou krajinou. Pokiaľ sa teda cestujúci zo Slovenska za posledných 15 dní vyskytovali v bezpečných krajinách, môžu do Čiernej Hory vstúpiť bez obmedzení. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR o tom informuje na svojej webovej stránke.

Pri prekročení hraníc nie je potrebné preukazovať sa žiadnym testom ani potvrdením o očkovaní a po vstupe nie je potrebná ani karanténa a samoizolácia. Medzi bezpečné krajiny je okrem štátov Európskej únie zaradené aj Srbsko, Kosovo, Bosna a Hercegovina, Albánsko, Severné Macedónsko, Rusko, Bielorusko, Ukrajina, Izrael, Švajčiarsko, Moldavsko, Nórsko, Kazachstan, USA a Kanada.

Viac o téme: Koronavírus

V krajine naďalej platí povinnosť nosenia rúšok v interiéri, povinné sú aj pre deti staršie ako päť rokov. V exteriéri sa rúško vyžaduje v prípade, že nie je možné dodržať minimálne dvojmetrové rozostupy. V prípade núdze môžu občania SR kontaktovať pohotovostné číslo mobilného telefónu Veľvyslanectva Slovenskej republiky v Podgorici, +382 67 654 959.

Viac k témam: bezpečnostné opatrenia, cestovanie, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovensko je pre čiernu Horu bezpečným štátom, pri vstupe do krajiny nepotrebujete test ani očkovanie © SITA Všetky práva vyhradené.

- Reklama -