Česko je prekvapujúco primitívne a Zeman je pohroma, napísal Štefan Hríb

0
Štefan Hríb (Autor: TASR)

Hríb vo svojom texte na Echo24.cz okrem iného píše, že Česko má veľmi rád, aj preto mu neprial duo Babiš – Zeman. „Dvoje slobodné voľby však rozhodli, že práve títo dvaja budú kaziť nielen Česko, ale aj strednú Európu,“ podotkol Hríb a zanalyzoval, čo podľa neho rozhodlo o Zemanovom víťazstve. „Rozhodla tiež plebejskosť mimopražského Česka. Mýtus o prozápadnom a reformnom Česku, ktorý v prospech rozdelenia Československa živil Václav Klaus, je v troskách. Česko je – a to  dlhodobo – skôr ustráchané, sebecké a uzatvorené do seba. A je aj prekvapujúco primitívne,“ uvádza Hríb.

Pre Česko považuje za katastrofu trojicu Zeman, Babiš a Okamura (líder SPD). Podľa neho je to pre našich susedov podobná katastrofa, akou boli pre Slovensko vlády Mečiara, Slotu a Ľuptáka či tria Fico, Mečiar, Slota.

 

„Zemanovo víťazstvo sa zrodilo na šírení lži a strachu. A nejde len o virtuálnych utečencov. Po Babišovi ide o ďalší triumf technológie chladnej moci, odstrihnutej od faktov aj záujmov krajiny. Pozerať sa na manipulácie televízie Barrandov a skrotenosť babišovských médií znamenalo vrátiť sa pred rok 1989. Stav, keď sa z výsledku viac tešia Moskva a Peking než Praha, je blízky vlastizrade. Túto však nespáchali politici, ale národ,“ uzavrel Hríb s tým, že toto je dnes, a môže sa začať poctivá liečba. 

- Reklama -