Najlepšie európske historické hotely za rok 2018 sú už známe

0
HERITAGE HOTELS OF EUROPE AWARDS GALA VEČER 2018 (Autor: TASR)

INFORMÁCIE O OCENENIACH

Heritage Hotels of Europe Awards sú ocenenia venované tým najlepším historickým hotelom, vyznamenávajú osobnosti, ktoré stoja za týmito unikátnymi projektmi.

PROCES HODNOTENIA

Každé zariadenia nominované širokou verejnosťou je hodnotené 7-člennou komisiou, víťazi boli vybratí z viac ako 100 nominácií a 9 krajín. Porotcovia vyhodnotili všetky aspekty zákaznických skúseností a určili víťazov v 7 kategóriách: dizajn, wellness, gastronómia, pohostinnosť, kultúra, romantika a Hostiteľ roka.

VÍŤAZI HERITAGE HOTELS OF EUROPE 2018 AWARDS

Heritage & Design   Chateau Gbeľany, Gbeľany, Slovensko

Heritage & Wellness   Grandhotel Praha, Tatranská Lomnica, Slovensko

Heritage & Gastronomy  Strasserwirt – Herrenansitz zu Tirol, Strassen, Rakúsko

Heritage & Hospitality  Romantik Hotel Gmachl, Elixhausen, Rakúsko

Heritage & Culture   Hotel Schloss Leopoldskron, Salzburg, Rakúsko

Heritage & Romance   Hotel Château Béla, Belá, Slovensko

Host of the Year   Prónay Castle, Alsópetény, Maďarsko

 

VÍŤAZNÉ HOTELY ZO SLOVENSKA

Chateau Gbeľany – Heritage & Design – zrekonštruovaný barokový kaštieľ uprosred nádherného anglického parku, každý priestor má punc výnimočnosti a luxusu. V krátkej minulosti získal niekoľko ocenení za architektúru ako napr. Detail roka 2016, Fénix – kultúrna pamiatka 2015 či Stavba roka v kategórii rekonštrukcia.

Grandhotel Praha Tatranská Lomnica – Heritage & Wellness – Grand Mountain Spa je je skutočnou perlou hotela, kde sa kombinuje tradičné miestne kúpeľníctvo s liečivými účinkami tatranskej prírody. Neopakovateľným zážitkom je vonkajšia časť wellnessu, kde sa z bazéna môžete kochať výhľadmi na popradskú kotlinu a sledovať trblietajúce sa hviezdy na oblohe.

Chateau Belá – Heritage & Romance – dokonalé miesto na svadbu princa a princeznej – kaštieľ s kostolíkom, veľkolepá Orangerie s výhľadom do romantického parku, kulinárske špeciality a víno z vlastných viníc. Dokonalé miesto pre oddych a relax.

VYJADRENIA Z OCEŇOVANIA

„To že sa v siedmych katogóriách umiestnili až 3 slovenské hotely a ďaľšie sa dostali do finále značí, že kvalita služieb na Slovensku za posledné obdobie vysoko narástla a dnes sa vyrovná aj krajinám, ktoré majú tridíciu v turizme niekoľko desiatok rokov. Nie je to teda iba reklama pre vybrané zariadenia, ale pre Slovensko ako destináciu“, povedal Ján Svoboda, prezident asociácie Historické hotely Slovenska.

„Sme nadšení, že náš zámocký hotel získal ocenenie v kategórii Najromantickejší historický hotel v Európe, je to spoločné dielo celého teamu, ktorí sa snaží vytvoriť unikátnu atmosféru a urobiť pobyt pre klientov čo najdokonalejší“, vyjadril sa Jürgen Gruber z Chateau Gbelá.

„Ocenenie v kategóri dizajn nás utvrdilo v tom, že investovať do kvalitného interiéru, citlivo zosúladiť nové so starým a vdýchnuť do desiatky rokov chátrajúcich budov nového ducha dáva zmysel. Snažíme sa, aby sa klient u nás cítil príjemne a vytvorili sme preňho dokonalý komfort“, Peter Janíček, Chateau Gbeľany.

„Liečivé účinky tatranskej prírody nie je potrebné spochybňovať. Ak ich spojíme s noblesou nášho grandhotela, moderným wellness centrom s unikátnymi výhľadmi a vysoký štandard služieb, vytvoríme skvelý produkt pre náročného klienta. Sme radi, že si toho všimla aj odborná komisia z Heritage Hotels of Europe“, Jaroslav Jedlička, Grandhotel Praha.

 O HERITAGE HOTELS OF EUROPE

Heritage Hotels of Europe (HHE) je zoskupenie hotelových asociácií z rôznych krajín Európy. Toto združenie sa spojilo, aby reprezentovalo krásu a bohatú tradíciu hotelov pod jednou vlajkou. Do portfólia patria stredoveké hrady, zámky, pevnosti, kaštiele a poľovnícke zámočky, ale aj historické domy či mestské paláce v Európe. Asociácia Historické hotely Slovenska je zakladajúcim členom a súčasným prezidentom HHE je Ján Svoboda zo Slovenska.

- Reklama -