KDH možno postaví vlastnú kandidátku na bratislavskú primátorku

0
Pohľad na Bratislavu (Autor: TASR – Štefan Puškáš)

Zopakoval, že kresťanskí demokrati chceli centrálnu dohodu pre komunálnej voľby s SaS a OĽaNO, ale dozvedeli sa, že dvojica opozičných strán s nimi nepočíta. „KDH je pripravené vstúpiť do komunálnych volieb aj personálne, keď nie je záujem o centrálnu dohodu s nami. Nedá sa vylúči, že KDH nominuje v Bratislave primátorku,“ povedal Hlina.

Líšková doplnila, že KDH posilňuje a možno je správny čas na to, aby Bratislava mala primátorku. „Vnímame, že KDH posilňuje, prichádzajú noví členovia, odborníci a vychádzajú aj nové tváre podobne ako ja. A Bratislava ešte primátorku nikdy nemala, možno teraz je ten správny čas,“ uviedla Líšková.

KDH tiež informovala o príprave návrhov, ktorými chce podporiť rodiny. „Rodiny potrebujú podporu zo štátu a samosprávy,“ poznamenala Eva Grey. Poukázala na to, že vláda sa orientuje skôr na inštitucionálnu podporu, napríklad detské jasle a ústavy pre seniorov. Podľa KDH treba opatrenia, vďaka ktorým by si rodina mohla dovoliť zostať doma napríklad s odkázanou osobou.

Opatrenia predstaví hnutie na júnovej programovej konferencii. Myslieť má aj na nekompletné rodiny.

- Reklama -